ACS Poli are parte un PROCES la FIFA! Clubul timisorean trage ponoasele perioadei cand a fost condusa politic

jose.furtadoACS Poli e foarte aproape de a avea o problema reala, atat financiara, cat si de imagine. Fostul jucator, Jose Furtado, s-a dus jalba in protap tocmai la FIFA, dupa ce a iesit pe usa din dos de la clubul de pe ”Dan Paltinisanu”. Paguba se cuatifica la 12.000 de euro, si deocamdata conducerea actuala asteapta sa vada ce decid comisiile de judecata ale forului care decide destinele fotbalului la nivel mondial.


Jose Furtado a fost adus ca o solutie pentru atac dupa promovare. Jucatorul din Insulele Capului Verde a fost prezentat ca un mare talent, cu AEK Atena in CV, si ca o alternativa la Szabolcs Szekely. Pana la urma insa, tot jucatorul nascut la Aiud a fost titular si a scos-o pe ACS Poli de multe ori din belea, insa nu de suficient de multe ori pentru ca echipa sa si ramana in prima liga. Furtado a fost adus ca un giuvaer scump, cu un pret de 4000 pe luna, insa a jucat doar cu Steaua in Cupa Romaniei, intr-un meci in care a fost aproape de un gol cu capul. Ulterior, nici Velcea, nici Sunda, nici Alexa nu au mai apelat la el, iar jucatorul de culoare a fost tinut la club pana in vara, cand i-a expirat intelegerea pe un an. Totusi, se pare ca CV-ul lui Furtado a fost putin masluit

”El nu a jucat niciodata la AEK Atena, poate la echipa a doua”, a spus managerul sportiv Ion Timofte, venit in martie la club, cand Furtado era deja la echipa.

Cu timpul, Furtado s-a dovedit a fi o ”teapa” foarte costisitoare pentru echipa, iar conducerea a incercat sa scape de el. Prima metoda, cea clasica, jucatorul a fost trimis sa evolueze la echipa a II-a, pe coclaurile Ligii a V-a. fireste, Furtado a refuzat, iar situatia a degenarat. Intamplarea a fost relatata de site-ul Prosport, care a avut informatii din interior, cel mai probabil de la Valentin Velcea, ”sifonarul” casei, care dorea sa revina, desi la echipa era instalat Sunda. In februarie, cand Furtado a spus ca nu se antreneaza cu ehcipa a II-a, Florentiu Staicu, presedintele instalt de Robu, l-a luat de brat pe atacant, moment in care Furtado si-a pierdut cumpatul. Staicu a dat telefon la politie, insa la venirea echipajului, jucatorii s-au pus scut in jurul lui Furtado, astfel ca intamplarea a ramas in vestiar. Intrebat oficial despre incident, Florentiu Staicu nu a recunoscut niciodata nimic, la fel cum nu recunoaste nici primele pe care le-a incasat cata vreme a condus clubul, ci doar susteste pe la colturi ca nu au fost atat de mari.

Conflictul din vestiar s-a lasat cu repercusiuni acum, cand Staicu s-a retras pe locul caldut de vicepresedinte. Furtado nu a uitat afrontul, mai ales ca dupa incident, conform Regulamentului de Ordine Interioara, i s-au taiat trei salarii, adica 12.000 de euro, ca penalizare. Fotbalistul de culoare vrea banii inapoi, si pentru asta s-a adresat direct la FIFA.

”Dupa acel incident, Furtado a fost penalizat conform regulamentului cu 12.000 de euro. Jucatorul ne-a dat in judecata la FIFA pentru a-si recupera suma”, a mai spus Timofte, ajuns intre timp manager sportiv.

In functie de cand si cum va judeca FIFA litigiul, ACS Poli se poate trezi buna de plata. E greu de stabilit daca penalizarea a fost indreptatita, intrucat desi este vorba de un club care functioneaza pe bani publici, contractele nu au fost nicodata facute publice, nici referitor la sume, cat nici la continut si clauze. Dar daca FIFA considera ca jucatorul e bun de plata, atunci ACS Poli va trebui sa se conformeze, chiar daca suma e o gaura important in bugetul clubului. Cel mai probabil, Staicu va sta insa la fel de linistit, deoarece functia de vicepresedinte il absolve de raspundere, pe care nu si-a asuma nici cat a fost presedinte.

Leave a Reply