Arest la domiciliu pentru afaceristul Florin Maran! In afacerea „Padurea Nadrag”, avocatul Directiei Silvice Timis a fost platit cu peste 50.000 de euro pentru a pierde procesul!

florin-maran

Tribunalul Timis a decis, azi noapte, arestarea la domiciliu a afaceristului Florin Maran, acuzat de evaziune fiscala si aderare la un grup infractional organizat, dupa ce a fost depistat ca facea parte din „reteaua” facturilor false condusa de tiganii din Strehaia. In ultimii ani, si alti oameni de afaceri importanti din Timisoara au fost saltati de DIICOT sau DNA pentru aderare la aceasta adevarata fabrica de documente fictive, care a provocat prejudicierea bugetului de stat cu zeci de milioane de euro, cum a fost si cazul farmacistei Rodica Vlad sau a milionarului Georgica Cornu. De aceasta data, dosarul Maran este unul mult mai complex, fiind investigate si anumite licitatii publice castigate chiar si de pe pozitia cinci sau sase, dar si celebra afacere a padurii din Nadrag, unde miza a fost de peste 30 miliioane de euro.


„La vremea respectiva, prin 2011, eu am fost scos din dosarul padurii Nadrag, unde tocmai semnasem un contract de reprezentare cu Directia Silvica Timis, pentru ca era nevoie de un avocat care sa tranteasca procesul! A fost preferat Vlad Speriusi, fiul fostului procuror sef al DNA Timisoara, care a si pierdut primele procese in calitate de aparator al intereselor statului. La un moment dat, fiind invitat la o emisiune la TVT 89, am aratat ca avocatul Speriusi a fost angajat tocmai pentru a pierde procesele in dosarul padurii din Nadrag, evaluata la 30 de milioane de euro, si am strigat „Speriusi, banii inapoi!”. Directia Silvica, prin domnul Borlea, a decis rezilierea contractului cu avocatul, care, totusi, apucase sa incaseze jumatate din onorariu, adica vreo 50.000 de euro. Cu alte cuvinte, la acea vreme, Directia Silvica a fost dispusa sa plateasca 100.000 de euro pentru a pierde procesul cu Florin Maran, in dosarul padurii din Nadrag. Pana la urma, important este ca cele 11.000 de hectare nu au fost retrocedate, chiar daca prefectul Mircea Bacala s-a grabit sa semnzeze titlul de proprietate!”, ne-a dezvaluit avocatul Florin Kovacs.

Decizia Tribunalului Timis de arestare la domiciliu a inculpatului Florin Maran poate fi atacata la instantele superioare. (G.I.)

Leave a Reply