Fara probleme in semifinala. RCM Timisoara s-a calificat la pas in finala Cupei Romaniei, unde va da de Baia Mare

rcm dinamo (36) fol ImpactRCM Timisoara a castigat detasat semifinala cu Dinamo Bucuresti, la scorul de 78-12, un rezultat care vorbeste de la sine de cat de dezechilibrat a fost penultimul act al Cupei Romaniei. In marea finala programata pentru 30 noiembrie pe Cluj Arena, timisorenii vor da piept cu rivalii din Baia Mare, intr-un meci ce poate fi revansa pentru faptul ca galben-albastrii nu au mai ajuns in finala campionatului dupa episodl inca neelucidat al carnetelor cu vizele medicale lipsa.


Timișorenii au punctat rapid printr-o lovitura de pedeapsă batuta de Calafeteanu. au urmat apoi eseurile lui Rus, Capor, Umaga, Calafeteanu și Shennan, pana la pauza. Lomani Fili a adus eseul de onoare al ”cainilor”, astfel ca la pauza tabela indica 36-7. In repriza a doua, banatenii nu au vrut sa se opreasca si au marcat prin Malupo, Tangimana, Burcea, din nou Tangimana si Tanase, iar la trasnformati a trecut Gabriel Conache, care a fost infailibil. Dinamo a bifat al doilea eseu pe final, prin Cosmin Stan, dar nimic nu a putut sterge din impresia de meci care a curs clar intr-o singura directie.

In cealalta semifinala, Baia Mare s-a chinuit serios cu CSM Bucuresti, echipa antrenata de fostul tehnician al Timisoarei, Danie de Villiers. Maramuresenii au castigat cu 18-16 semifinala cu formatia din Capitala, iar peste patru saptamanai, dau piept cu Timisoara intr-o finala ce se anunta dificila. Altfel, cei mai importanti jucatori ai ambelor echipe raman la Bucuresti, deoarece nationala Stejarilor sustine trei meciuri-test cu SUA, Japonia si Canada. Duăa razboiul inceput cu FRR, Timisoara nu a mai avut pleiada de zece jucatori convocati, ci doar cinci, plus Fercu, transferat la Saracens de la Timisoara. Totusi, sunt sanse mari ca Lemnaru sa nu poata onora convocare, deoarece este accidentat si nu a fost nici macar rezerva pentru semifinala cu Dinamo.

Razboiul cu FRR se muta la Tribunal

Dan Dinu a anuntat mai devreme saptamana aceasta ca clubul va intenta cel putin doua procese Federatiei Romane de Rugby. Unul va fi pentru refuzul FRR de a permite campioanei din 2013 sa participe in preliminariile Challenge Cup, iar altul va fi legat de faptul ca cei care conduc rugbyul romanesc nu au admis situatia de caz de forta majora la semifinala cu Farul Constanta, cand din carnetele de joc a sase sportivi au disparut in mos misterios vizele medicale. Desi au trecut aproape doua luni de la incident, Politia nu a finalizat ancheta, in timp ce Dan dinu pare convins ca fostul secretar general al clubului, Dan Borzas, este mintea diabolica din spatele acitunii.

Intre timp, dinu nu mai trece pe la Biroul Federal si nu mai vorbeste cu nimeni din FRR, in timp ce directorul de comunicare al FRR, Lucian Lorin il acuza ca se foloseste de club pentr a-si crea imagine si ca este obisnuit sa i se dea mereu dreptate pentru a are bani. Pana la solutionare anchetei, cu siguranta ca schimburile de replici de acest gen vor continua.

Leave a Reply