Demagogie electorala! Gabriela Szabo a venit la Timisoara cu minciuni de campanie! Ministrul a spus numai gogomanii despre constructia noii sali de sport!

gabriela.szabo (Medium)Gabriela Szabo a vizitat judetul Timis duminica, iar declaratiile date de Ministrul Sportului nu pot fi interpretate decat drept niste declaratii de campanie. Fosta mare campioana a Romaniei a atins subiecte sensibile pentru timisoreni, sala de sport care se construieste in ritmul melcului, dar si ideea unui nou stadion. Cum sportul e o componenta importanta a manipularii prin ”paine si circ”, Szabo a promis ca va curge lapte si miere si Timisoara va recupera faptul ca a ramas cu mult in urma altor orase la infrastructura sportiva.


Astfel, in privinta salii polivalente care se construieste in spatele Bazei Sportive nr. 2, ministrul a promis lucruri total neconforme cu realitatea. Gabrial Szabo a spus ca sala se face din fondul de rezerva al Guvernului, cand constructia se face, de fapt, cu banii Primariei:

”O sa incerc sa iau legatura cu domnul primar si sa o finalizam cat mai repede pentru ca banii ii avem, sunt alocati din fondul de rezerva al premierului si nu trebuie sa ramanem in urma cu lucrarile in ceea ce priveste sala polivalenta. Sa vedem cat de repede putem urgenta lucrarile ca sa fim gata in termen, altfel, va dati seama, o sa iesim patati daca ni se retrage organizarea si ar fi foarte rusinos pentru noi sa nu putem sa desfasuram competitia in contextul in care banii exista, banii ii avem”, a declarat Gabriela Szabo, duminica, in vizita de la Recas.

De fapt, sala se face acum doar din banii alocati de Primarie, dupa ce constructia a fost inceputa cu banii Universitatii Politehnice din Timisoara. Problema pentru care lucrarile stagneaza nu este lipsa banilor, ci faptul ca firma care a castigat licitatie este in insolventa. Robu a declarat in urma cu o saptamana ca va schimba firma care se ocupa de proiect. Totusi, Szabo a invocat bani de la Guvern, lucru despre care nu a fost vorba niciodata:

”S-a vorbit despre bani din fondul de rezerva al primului-ministru, nu s-a pus niciodata problema de asa ceva.  Sala se face din banii Primariei. Mai bine venea si spunea ca se fac din fondul de rezerva al candidatului la presedentie, era mai clar asa. Poate se refera la banii de la ministerul Educatiei, pe care sa ii dea la UPT, dar sala se face acum din banii Primariei si nu e problema de bani, e problema cu firma”, ne-a declarat unul dintre membrii echipei care se ocupa de proiectul ridicarii noii sali polivalente.

Noua sala polivalenta se ridica pentru gazduirea Campionatului European de Baschet feminin din 2015. Daca sala nu va fi gata, Timisoara va pierde gazduirea si se va face de ras. Deocamdata, urmatoarea inspectie de la FIBA Europe este programata pentru ianuarie 2015.

Leave a Reply