Justitia banateana se primeneste! Patru tineri judecatori si procurori din Timis au trecut examenul de capacitate al magistratilor stagiari organizat de INM. Vezi aici numele lor!

images

Institutul National al Magistraturii (INM) a dat publicitatii rezultatele finale al examenului de capacitate al magistratilor stagiari, desfasurat in perioada 4 iulie – 6 noiembrie. Conform listelor aflate pe site-ul INM, patru magistrati care activeaza la instante locale din judetul Timis au trecut examenul cu note mari si, la fel cu ceilalti 200 de judecatori si procurori care s-au prezentat la concurs, urmeaza sa fie numiti in functie prin decret prezidential.


Ulterior, in termen de 15 zile libere de la publicarea decretului in Monitorul Oficial, acestia, in ordinea mediilor, urmeaza sa-si aleaga posturile unde vor activa in perioada urmatoare. Candidatul din Timis care a obtinut cea mai mare medie la aceasta sesiune de examen este Ionut Adrian Sipetan, judecator stagiar la Judecatoria Timisoara, care a trecut examenul de capacitate cu 9,57, acesta fiind urmat de Izabella Reka Radvanski, tot de la Judecatoria Timisoara, care a obtinut media 9,26.

De asemenea, Cristina Purtan, procuror stagiar la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, a obtinut media 9,15, in timp ce Alin Gabriel Ungureanu, procuror stagiar la Parchetul de pe langa Judecatoria Deta a trecut examenul de capacitate cu media 7,88. Conform Hotararii nr.581 din 14 septembrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si al procurorilor stagiari, “in termen de cel mult 30 de zile de la data validarii examenului de capacitate, Consiliul Superior al Magistraturii va propune Presedintelui Romaniei numirea in functie a judecatorilor si procurorilor care au promovat examenul de capacitate”.

In cazul in care nu exista alte solicitari pentru instantele din Timis, cei patru magistrati isi pot pastra functiile la instantele la care activeaza deja. (G.I.)

 

Leave a Reply