RCM Timisoara a cucerit Cupa Romaniei dupa un eseu validat dupa minute intregi de asteptare si huiduieli la arbitri

rcm cupa romaniei (11)RCM Timisoara a adus al patrulea trofeu in Banat, pentru al patrulea an consecutiv, dar primul dupa un sezon cu scandaluri fara precedent, si o finala ratata pe motive inca neelucidate. Jucatorii au avut ocazia sa strige din nou de bucurie la ultimul fluier al lui Vlad Iordachescu din finala Cupei Romaniei, dupa ce tabela a inghetat la 19-14 pentru RCM, dupa un meci in care centralul care oficiaza si meciuri internationale nu a ratat ocazia sa ii sicaneze din nou pe banateni. La final insa, trofeul a revenit echipei in galben si albastru, iar presedintele Harry Dumitras le-a inmanat personal trofeul.


Cu siguranta, jucatorii au avut cea mai mare sete de victorie, dupa ce anul acesta nu au putut intra in finala din cauza incidentelor de la semifinala cu Farul Constanta. Pe Cluj Arena, meciul a fost urmarit de putini fani pentru un eveniment de o asemenea anvergura, iar din punct de vedere meteorologic, jucatorii au avut parte de un frig care a inghetat si pietrele. De aceea, din inaltul tribunei se putea vede aburul care iesea in permanenta din gura sportivilor. Ca multe alte intalniri cu baimirenii, mai vitregiti de accidentari decat echipa lui Grainger Heikell, a fost un meci de uzura, cu putine eseuri. Pentru zimbi a punctat Oancea, iar pentru timisoreni, Poparlan. Eseul jucatorului de linia a II-a fost validat dupa multe minute, in care Iordachescu a vorbit la statie, desi arbitrul de tusa a validat eseul din prima. Evenimentul a venit dupa ce in prima repriza, Timisoara a mai avut un eseu anulat. Poparlan nu a uitat ca acelasi Iordachescu i-a anulat un eseul valabil in semifinala cu Constanta, incercare din debutul partidei, care poate scria o alta istorie pentru partida cu ”marinarii”:

”Cred ca a fost revanșa de la meciul din semifinala, cred eu, un eseu neacordat. Acum, din nou, am avut un pic de emotii, dar se pare ca domnul arbitru a reusit sa il valideze. S-a intors destinul eseurilor”, a declarat Poparlan dupa joc.

Altfel, din nou forma transformerilor s-a dovedit a fi decisiva. Vali Calafeteanu a trimis intre buturi tot ce a prins, in timp ce Luke Samoa a ratat de trei ori, risipind 8 puncte pentru baimareni. Calafeteanu a fost rezervat in privinta viitorului la RCM Timisoara, echipa la care multe contracte expira la finele lui 2014, dar s-a plans de faptul ca timisorenii nu au fost lasati sa isi schimbe tricourile inainte de startul partidei:

”Conditiile au fost ca in orice finala. Indiferent ce echipe se intalnesc in finala, ambele incearca sa dea totul. De teren nu am ce sa spun, e o placere sa vii si sa joci pe Cluj Arena, ne bucuram ca au facut posibila această finala. Conditiile au fost la fel si pentru ei. Nu am simtit nimic pe teren, a fost un mic moment 0, cand am vrut sa schimbam tricourile, nu ne-au lasat. Dar ne-am intors direct pe teren si am dominat meciul”, a declarat Calafeteanu.

Antrenorul Sosene Anesi a fost singurul care a putut da declaratii, desi e secund, deoarece principalul Grainger Heikell mai are de ispasit lunga sa pedeapsa de opt luni. Anesi a trimis o mica ”sageata” spre Iordachescu, dupa ce arbitrul a stat foarte mult pana a validat eseul lui Poparlan:

”A fost o situatie putin ridicola. Noi stiam ca balonul a fost culcat. Suntem fericiti ca s-a acordat eseu”, a precizat Anesi, jucator cu o selectie la nationala Noii Zeelande, retras intre timp ca tehnician.

Merita mentionat ca dupa incheierea meciului, cnad Vlad Iordachescu a parasit incita Cluj Arena, un grup de suportere RCM Timisoara l-au huiduit din toti plamanii, spre amuzantul celor prezenti.

Echipa va sarbatori cateva zile trofeul, dupa care jucatorii vor pleca la casele lor, in vacanta. Altfel, rusinea de la semifinala cu Farul, cand sase jucatori au avut foile cu vizele medicale lipsa din carnetele de joc, este departe de a fi elucidat. dupa ce a amenintat ca da FRR in judecata si cerut dreptate, Dan dinu a declarat inaintea finalei Cupei Romaniei ca nu mai are nicicio noutate de la anchetatori.

Leave a Reply