Inceput de amurg la ASU Poli? Entuziasmul e in scadere printre ultrasi, iar sicanele din Liga a IV-a au inceput

asu poli mama mia becicherecu mic (5) fol ImpactTurul de campionat s-a terminat in Liga a IV-a Timis, iar ASU Poli a tras linie cu un punct in fata Ripensiei. Totusi, plecarea lui Paul Codrea poate fi prima piesa dintr-un joc de domino, mai ales ca anul viitor se anunta unul foarte complicat pentru echipa suporterilor. Chiar o parte dintre liderii fanilor recunosc ca situatia nu mai e la fel de roz, numarul de spectatori la meciuri a scazut, iar lupta pentru suprematie cu Ripensia a inceput deja.


In ceea ce priveste plecarea lui Paul Codrea, fostul international roman nu intentiona sa plece de la echipa, mai ales ca intr-un interviu acordat la inceputul lunii noiembrie pentru Impactpress a vorbit despre planurile de viitor cu echipa. Codrea s-a simtit insa sapat de Sorin Brindescu, deoarece directorul sportiv nu i-a luat apararea cand liderii de galerie i-au reprosat jocul slab al echipei. Deranjat de tradarea lui Brindescu, Codrea a plecat, iar cel care a stat la cotitura a obtinut ce a vrut, postul de antrenor. Misiunea lui Brindescu nu va fi insa deloc usoara, deoarece Ripensia vrea sa vina puternic din urma in retur si sa ia fata echipei suporterilor. Avantajul echipei galben-rosii sunt salariile acordate fotbalistilor, spre deosebire de echipa fanilor CVUCS, unde se dau doar prime la victorie, in jur de 150 de lei, suma mult mai mica fata de banii dati de Ripensia. De altfel, Brindescu a si declarat ca ripensistii vor sa le ia jucatorii, si ca i-ar luucra pe la spate, cu telefoane date direct la fotbalisti:

“Oficial nu ne-a contactat nimeni, dar pe jucatori, personal, da. Au fost mai multi din echipa, i-au sunat, i-au contactat. Jucatorii spun ca sunt sub contract noi, deoarece sunt si care au contract, si raman aici”, a declarat Brindescu, dupa amicalul cu FC Arges, echipa suporterilor pitesteni, razvratiti si ei impotriva echipei primariei.

Totusi, cei de la Ripensia au o cu totul alta versiunea asupra ofertelor despre care circula vorba prin oras. Cei de la clubul care a promovat an de an din liga a VI-a pana in esalonul al patrulea spun ca l-au ofertat doar pe Razvan Ghinescu, jucator imprumutat de la Unirea Sannicolau Mare la alb-violeti. Din acest motiv,   raspunsul lui Brindescu a fost catalogat ca o minciuna ordinara:

“A existat o oferta doar pentru Ghinescu, iar pentru a discuta cu el am avut acceptul celor de la Sannicolaul Mare. Este o minciuna ordinara ca am contactat mai multi jucatori”, a precizat Sergiu Suciu, cel care se ocupa de comunicare cu mass-media la Ripensia.

Pe langa sicanele de acest tip, cu ofertele pentru jucatori, la ASU Poli se anunta si o primavara foarte dificila. Daca echipa va rata promovarea, atunci cu siguranta multe voci se vor ridica dintre fani, mai ales ca acum Paul Codrea nu mai poate fi scos ca tap ispasitor,la fel cum i s-a imputat pe la colturi ratarea promovarii sezonul trecut, dupa multe egaluri cu echipe net inferioare ca lot in retur. De asemenea, daca echipa ar promova, Liga a III-a se anunta o provocare dificila, care necesita un buget semnificativ mai mare decat Liga a IV-a.

“Nu stim daca mai putem sa tinem entuziasmul aprins ca la inceput”, a spus Sasha Moza, unul dintre principalii finantatori ai echipei, unor apropiati.

In aceste conditii, la ultimele meciuri, numarul de suporteri de pe “Stiinta’ a scazut. In plus, cireasa d epe tort ar putea fi faptul ca clubul se poate salva de procesul cu Iancu doar daca Tribunalul Timisoara anuleaza acordul de asociere in participatiune dintre SC Politehnica Timisoara SA, echipa lui Iancu, si ASFC Politehnica, ONG-ul ce detine palmaresul, numele si culorile, condusa de Viorel Boit. Paradoxul cel mare este ca ideea anularii acordului in instanta a venit la propunerea lui Nicolae Robu, care vrea sa o salveze pe ACS Poli de proces. O sentinta de anulare a acordului, valabil inca 18 ani, ar fi insa si salvarea celor de la ASU Poli, deoarece Iancu a cerut in instanta o suma de 1,5 milioane de euro daune doar de la echipa de Liga a IV-a.

Leave a Reply