Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a fost ridicat de mascati! Liderul PSD Timis este suspectat de coruptie in organizarea licitatiilor si distribuirea banilor la primariile din judet

bscap0021-322x215

Procurorii DNA au descins la Consiliul Judetean Timis, Directia Apelor Banat si la sediul a 17 primarii din judet, pentru a efectua perchezitii intr-un caz de coruptie.


Seful CJ Timis a fost ridicat de DNA de acasa, din comuna Remetea Mare, si dus la sediul Palatului Administrativ pentru perchezitiile efectuate in dosar. Anchetatorii DNA si ofiteri ai Jandarmeriei cauta documente la sediul CJ Timis, dar si la locuinta lui Titu Bojin, seful institutiei.

La intrarea in sediul CJ, Titu Bojin a declarat ca nu stie ce vizeaza ancheta. In ancheta sunt vizati si mai multi edili ai primariilor din judet, printre care Otelec si Birda, existand suspiciuni de coruptie privind acordarea de fonduri europene.

Surse judiciare au dezvaluit ca Titu Bojin este suspectat de luare de mita, iar ancheta vizeaza contracte de achizitii atribuite ilegal de Consiliul Judetean Timis. Prin lege, seful CJ este cel care solicita fonduri pentru primariile din judet, de la Ministerul Dezvoltarii, iar apoi, in baza cererilor venite de la primari, se distribuie banii.

In 10 octombie, presedintele CJ Timis, Titu Bojin, a fost audiat la Parchetul General intr-un dosar de evaziune fiscala privind mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care a apartinut sotiei si fiului acestuia. Persoanele vizate de ancheta vor fi audiate la sediul DNA Timis, dar si la Bucuresti.

“Este victima unor jocuri de interese si se mizeaza mai mult pe o campanie mediatica de denigrare pentru ca, in ultima vreme, perchezitiile la oameni politici au devenit o constanta a zilei. Aceste atacuri vin, cu siguranta, si din interior, intrucat se vizeaza inlaturarea lui Titu Bojin din functia de lider al PSD Timis”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.  (V.E.)

Leave a Reply