Coruptie la CJ Timis! Fratele vitreg al afaceristului Gruia Stoica a capusat 17 primarii PSD din judet cu contracte pentru filiere, tarozi freze si alte scule aschietoare!

Titu Bojin

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca in dosarul privind fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie, au loc 48 de perchezitii in Bucuresti si judetele Timis, Cluj, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova, Arad, Suceava, Galati, Iasi si Constanta, dintre care 20 la institutii publice si restul la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane suspectate in aceasta cauza.


Surse judiciare au declarat ca printre cele 20 de institutii publice unde se fac perchezitii sunt Consiliul Judetean Timis, Directia Prestari Servicii din CJ Timis, Asociatia Dezvoltare Intercomunitara Apa – Canal Timis (care functioneaza in sediul CJ) si Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului Bucuresti. De asemenea, au loc perchezitii la depourile CFR Calatori din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Arad, Suceava si Iasi.

Procurorii au facut perchezitii si la locuinta presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinta lui George Didila din Bucuresti, si la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitala.

Titu Bojin a fost scos de mascati din sediul Consiliului Judetean Timis si va fi dus la Bucuresti, pentru a fi audiat la DNA, in dosarul in care este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu. Sursele judiciare au precizat ca la DNA structura centrala va fi dus, cu mandat de aducere, si Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

17 primari PSD din Timis, suspecti in dosarul de coruptie de la CJ Timis

gruia stoica11 De asemenea, vor fi ridicati, in baza unor mandate de aducere, si dusi la audieri, la DNA Timis, in calitate de suspecti, 17 edili, respectiv primarul orasului Buzias, Alger Viorel Ilas, viceprimarul orasului Recas, Ion Alin-Neamtu, primarul comunei Boldur, Constantin Cristian Stoi, primarul comunei Parta, Mihai Petricas, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Iona Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Dariu Adrian Postelnicu, primarul comunei Comlosu Mare, Ovidiu Nicolae Stefanescu, primarul comunei Cheveresu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Carpinis, Ioan Sima, primarul comunei Sandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, si primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

Tot cu mandat de aducere vor fi dusi, la DNA Timisoara, Claudiu Ilas – managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros – director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci – director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion – directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld – directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara, au precizat sursele citate.

Potrivit unor documente ale procurorilor Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.

Sumele de bani obtinute din contracte erau virate in conturile societatii Ecomet West SRL, administrata de catre Marius Didila, care il anunta pe George Didila, iar acesta ii transmitea lui Bojin si Mihoc situatia incasarilor din contractele incheiate, potrivit acelorasi documente. Firma Ecomet West, cu sediul in Bucuresti, se ocupa cu comercializarea sculelor prin aschiere cum ar fi: filiere, tarozi, burghi, freze, freze deget, freze disc, freze melc modul, cutite de strung universale, cuplaje, frane electromagnetice si a altor utilaje utilaje… (V.E.)

Leave a Reply