Detinutii fac acte de caritate! Lucrari de pictura si grafica realizate in penitenciarele din Romania, Grecia si Ungaria vor fi scoase la vanzare pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer

desene detinuti

Detinutii cu abilitati artistice aflati in custodia penitenciarelor din Romania, Ungaria si Grecia au realizat aproape 100 de lucrari de pictura, grafica si fotografie, care vor fi puse in vanzare in cadrul unei expozitii gazduite de Filarmonica Banatul Timisoara.


Evenimentul face parte din proiectul “Expozitia internationala de pictura, grafica si fotografie Omul in oglinda” si se va desfasura in perioada 10 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015.

Organizatorii, Penitenciarul Timisoara si Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Afectiuni Hemato-Oncologice “Patricia Popa”, au anuntat ca fondurile obtinute din valorificarea lucrarilor vor fi donate Centrului de Transplant medular din cadrul Spitalului „Louis Turcanu” din Timisoara, pentru achizitionarea de echipament medical.

“Aceasta actiune este organizata cu scopul de a sprijini copiii cu afectiuni medicale grave, prin implicarea detinutilor in actiuni de caritate, in vederea formarii si dezvoltarii de capacitati si atitudini menite sa contribuie la optimizarea dezvoltarii personale si cresterii sanselor de reintegrare sociala”, ne-a comunicat directorul Penitenciarului Timisoara, chestorul Ioan Bala.

Aceasta expozitie a mai putut fi vizionata la sfarsitul lunii octombrie, la Muzeul de Arta Timisoara, cand un juriu a stabilit si topul celor mai valoroase lucrari. Primele trei locuri au fost ocupate de pictura in ulei “Inocenta” realizata de Vasilescu Mihai Adrian, din Penitenciarul Timisoara, pictura in ulei “Viziune”, realizata de Gotthard Ioan, din Penitenciarul Gherla, iar locul trei a revenit graficianului Juhasz Istvan, din Penitenciarul Szeged, Ungaria. Catalogul lucrarilor participante la expozitia Omul in oglinda poate fi vizualizat pe site-ul Penitenciarului Timisoara: http://anp.gov.ro/web/penitenciarul-timisoara.

Gabriela Gaspar

Leave a Reply