Doliu in justitia banateana! Un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a decedat in urma unui infarct!

parchet Timis

Justitia banateana este in doliu de azi dimineata, dupa ce s-a aflat vestea socanta ca unul dintre cei mai apreciati procurori locali s-a stins subit din viata. Dan Crupoveatchin, 52 de ani, procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a decedat in urma unui infarct miocardic produs azi-noapte, in timp ce se afla la domiciliul conjugal din Timisoara.


Din nefericire, in ciuda manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanta chemata urgent la fata locului de catre sotia magistratului nu au mai reusit decat sa constate decesul.

Trupul neinsufletit al procurorului timisorean a fost depus la capela din Cimitirul Calea Lipovei, urmand ca inmormantarea sa aiba loc la Lugoj, orasul de bastina al defunctului. Dan Crupoveatchin a absolvit Facultatea de Drept la Cluj-Napoca, iar inainte de a deveni procuror a lucrat ca jurist la Fabrica de Ciorapi din Timisoara.

In urma rezultatelor remarcabile obtinute in activitatea de procuror criminalist, in vara anului 2011, de Ziua Justitiei, la Bucuresti, a fost evidentiat de sefii Ministerului Public pentru “merite deosebite in activitatea profesionala desfasurata in perioada 2010-iunie 2011”, alaturi de alti 300 de procurori din toata tara, printre care si cinci de la unitatile de parchet din Timis.

Printre dosarele de omor solutionate de Dan Crupoveatchin in ultimii ani se numara ultramediatizatul caz al crimei de la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, in care au fost trimisi in judecata studentii Carmen Bejan si Sergiu Florea, dar si cazul crimei din Padurea Sinersig, in care a fost trimis dupa gratii periculosul interlop Sergiu Burkas. Potrivit unor surse din justitia timisoreana, procurorul avea probleme de sanatate, fiind suferind de diabet. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! (G.I.)

Leave a Reply