Cand doi se cearta, DNA castiga! Ancheta procurorilor anticoruptie in dosarul capilor Politiei Timis, “favorizata” de razboiul deschis dintre fostul si actualul comandant!

politia Timis

Ancheta procurorilor anticoruptie si a ofiterilor DGA in dosarul sefilor Inspectoratului Judetean de Politie Timis a fost, favorizata, spun surse din interiorul institutiei, de razboiul deschis dintre actualul inspector sef, Sorin Muntean, si fostul inspector sef, Gheorghe Popescu, demis abuziv in primavara anului 2013.


In perioada in care a contestat in instanta decizia de demitere emisa de IGPR in data de 9 mai 2013, fiind pus la dispozitie, comisarul sef Gheorghe Popescu a acuzat faptul ca a fost umilit profesional, intrucat a fost planificat de serviciu la poarta inspectoratului.

“Ma suna prieteni din toata tara, actuali sau fosti sefi de politie, care ma intreaba daca fac parte din tabloul cu fostii comandanti ai Politiei Timis sau sunt cu plutonierii de la poarta! Ce sa le raspund, astea-s vremurile, le-om duce toate!”, spunea, resemnat, fostul comandant, in februarie 2014, in ziua in care a fost nevoit sa stea de planton la poarta institutie.

Desi era vorba despre o premiera in istoria IPJ Timis, niciun alt fost comandant nefiind planificat de serviciu la poarta, inspectorul sef Sorin Muntean s-a aratat deranjat de revolta lui Popescu.

gheorghe-popescu

 

“Daca un ofiter superior face de serviciu la poarta nu inseamna ca-i vorba despre vreo pedeapsa! Incredibil cum sunt percepute lucrurile! Vreau sa va spun ca exista o planificare si fiecare ofiter superior, specialist unu sau doi, face de serviciu la poarta, cu agentii, prin rotatie! Le vine randul o data la sase luni, o zi, de la 8 la 16, nu 24 de ore cum fac agentii! Ce-i rau in asta?”, se intreba retoric Sorin Muntean.

Dupa aproape un an si jumatate de la primul termen de judecata, in octombrie 2014, Gheorghe Popescu a castigat procesul cu IGPR si, cand nimeni nu se mai astepta, a revenit in functia de inspector sef adjunct. “Nu ne lasam, mergem mai departe!”, a fost declaratia scurta a fostului comandant, care si-a preluat biroul si l-a trimis inapoi la Politia Municipiului Timisoara pe inlocuitorul sau, comisarul sef Daniel Langa.

sorin muntean

La nici trei luni de la reinscaunare, Gheorghe Popescu s-a vazut razbunat chiar de DNA! Colegii din staff-ul de comanda al IPJ Timis au fost condusi la DNA pentru declaratii, intr-un dosar presarat cu fapte de coruptie, in timp ce domnia sa isi vede de treaba, linistit, pe mai departe.

Revansa sa este cu atat mai completa, cu cat in acest dosar ar putea fi cercetat, alaturi de inspectorul sef Sorin Muntean, cel ce l-a umilit in februarie 2013, si protectorul sau din politica timiseana, care in mai 2013 a facut presiuni pentru vacantarea celei mai importante functii din varful Inspectoratului Judetean de Politie Timis. “Ca sa asiguri pacea, trebuie sa te pregatesti de razboi!”, spune generalul chinez Sun Tzu in “Arta razboiului”, iar aceasta carte a fost citita prin birourile institutiei cazone de la bulevardul Take Ionescu…  (V.E.)

 

 

 

One thought on “Cand doi se cearta, DNA castiga! Ancheta procurorilor anticoruptie in dosarul capilor Politiei Timis, “favorizata” de razboiul deschis dintre fostul si actualul comandant!

  1. Si ce-i rau ca a facut de serviciu la poarta institutiei? Sa-ntelegem ca e o rusine asta? Sau ca sta langa agentii de politie? Care-i treaba? Daca n-ar fi agentii n-ar mai avea servici. Asta doar in mintea unui oltean poate fi. Auzi la el. M-ai du-te la pensie oltene si lasa-ne-n pace cu vocabularul tau trist cu tot. Nu mai ocupa locul altora.

Leave a Reply