Bomba zilei! Milionarul Ovidiu Tender s-ar fi autodenuntat ca i-a dat mita fostei sefe DIICOT, Alina Bica! Vezi in ce dosar s-a incercat cumpararea unei solutii favorabile!

Ovidiu Tender

Aflata in arest pentru grave fapte de coruptie, fosta sefa DIICOT, Alina Bica, risca un al doilea mandat de arestare preventiva, intr-un dosar in care denuntatorul este chiar milionarul timisorean Ovidiu Tender.


Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri s-a autodenuntat ca i-a dat mita sub forma de actiuni la o societate, prin intermediul unui prieten al sotului. De asemenea,  Alina Bica a mai fost acuzata ca in schimbul favorizarii lui Ovidiu Tender, ea si-ar fi trimis patru colaboratori din sistem – I. Mihailescu, A. Desliu, C. Rusu şi E. Fusea – sa fie angajati la Tender, la Prospectiuni SA, pe salarii de cate 20.000 de euro pe luna…

Mita ar fost oferita pentru ca Alina Bica sa-l ajute pe Tender sa fie gasit nevinovat in dosarul CAROM, in conditiile in care aceasta a fost procurorul care a intocmit, initial, dosarul in discutie. In ciuda ajutorului pe care Alina Bica pretinde ca l-a oferit omului de afaceri, Tender a fost condamnat la 11 ani si patru luni de inchisoare. Intermediarul intre Bica si Tender ar fi fost consilierul fostei sefe DIICOT Ionut Florentin Mihailescu, care este cercetat de DNA intr-un nou dosar, disjuns din dosarul initial intocmit pe numele Alinei Bica.

In ordonanta de disjungere apare numele afaceristului Ovidiu Tender, despre care procurorii anticoruptie suspecteaza ca ar fi apelat la ajutorul Alinei Bica prin consilierul acesteia, Ionut Florentin Mihailescu, pentru ca aceasta sa ii formuleze aparari favorabile in dosarul “Rafo-Carom”. Acelasi dosar in care Alina Bica l-a trimis in judecata pe Ovidiu Tender. Procurorii DNA sustin ca in schimbul acestui sprijin, Alina Bica ar fi primit de la Ovidiu Tender bunuri imobile, pe care le-ar fi trecut in proprietatea unei alte persoane pentru disimularea proveninentei acestora. In ciuda faptului ca apararea lui Tender a fost conturata chiar de Alina Bica, in paralel cu intocmirea rechizitoriului in dosarul CAROM, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe omul de afaceri timisorean la 11 luni si 4 luni de inchisoare pentru inselaciune si spalare de bani.

Initial, in acest dosar, avocatul lui Tender a fost insusi premierul de azi, Victor Ponta, pe atunci avocat impreuna cu prietenul sau Dan Sova. Poate, tocmai de aceea, dosarul Rafo-Carom a fost unul dintre cele mai lungi din istoria justitiei din Romaniei, dezbaterile fiind intinse pe nu mai putin de 8 ani… (V.E.)

One thought on “Bomba zilei! Milionarul Ovidiu Tender s-ar fi autodenuntat ca i-a dat mita fostei sefe DIICOT, Alina Bica! Vezi in ce dosar s-a incercat cumpararea unei solutii favorabile!

  1. E cazul ca sa iasă la iveala toate jocurile de glezne facute de procurori diicot , acoperirea dosarelor in care statul a fost prejudiciat cu miliarde de lei prin tot felul de artificii sau ingroparea lor pana le mananca prrescriptia 🙁

Leave a Reply