Dosarul Microsoft, inca o victima de lux! Elena Udrea a fost adusa la DNA cu mandat de aducere, urmand sa fie pusa sub acuzare pentru spalare de bani si fals in declaratii

elena_udrea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost adusa cu mandat de aducere la DNA si urmeaza sa fie pusa sub acuzare pentru spalare de bani si fals in declaratii.


“In aceasta dimineata, am fost invitata in persoana (a se citi “cu mandat”) de procurori la DNA pentru a oferi lamuriri. Ma surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel avand in vedere ca m-am aratat in permanenta dispusa sa colaborez cu anchetatorii si sa lamuresc lucrurile pe care le cunosc in diversele spete care se afla in analiza. Evident ca asa voi si proceda”, a scris presedintele PMP pe pagina sa de Facebook.

Conform unor surse judiciare, Elena Udrea este acuzata de procurori ca nu a mentionat in declaratia sa de avere nimic legat de imprumuturile pe care Dorin Cocos le daduse firmei hoteliere SC Euro Hotels International Co SRL, desi Udrea a declarat ca a primit dividende de la aceasta firma. DNA sustine ca imprumuturile date de Cocos, sotul Elenei la acel moment, mascau de fapt mita de 9 milioane de euro primita de Cocos in dosarul Microsoft. De asemenea, in perioada 2009 – 2013, Elena Udrea a mentionat in declaratia de avere cumpararea mai multor proprietati a caror valoare depaseste veniturile obtinute ca ministru, deputat sau profesor universitar, iar procurorii suspecteaza ca Udrea a folosit veniturile din alte surse – imprumuturi, dividende, asumandu-si raspunderea pentru provenienta acestora.

“A fost citata pentru a fi audiata intr-un dosar inregistrat de mai mult timp la DNA. Nu e vorba de un dosar nou. Nu pot sa va fac alte precizari. Nu pot sa va spun niciun fel de detaliu cu privire la o calitate procesuala”, a explicat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In eventualitatea unei cereri de arestare preventiva, este nevoie de aviz de la Parlament, insa vacanta parlamentara se incheie pe 1 februarie, deputatii si senatorii urmand sa revina la serviciu luni, 2 februarie. (M.I.)

Leave a Reply