Un nou sef la Politia Timis! Comisarul sef Nonus Ungureanu va fi numit in ce-a de-a doua functie de inspector sef adjunct

Nonus Ungureanu
Nonus Ungureanu

Echipa de conducere instalata de IGPR la carma Politiei Timis, dupa dezastrul lasat in urma de procurorii DNA, va fi completata in aceasta saptamana cu inca un ofiter specialist. Comisarul sef Nonus Ungureanu va fi numit pe functia interimara de inspector sef adjunct, adica pe postul lasat liber de comisarul sef Gheorghe Popescu, care a preluat, din nou, fotoliul de comandant.

Prin aducerea in staff a lui Nonus Ungureanu, actualmente la Serviciul Judiciar, echipa de conducere a Politiei Timis va fi completa si se va putea apuca de reconstruit ce se mai poate la imaginea institutiei si la omogenitatea colectivului, desi, deocamdata, acest lucru pare imposibil.

„Imaginea cu mascatii care au intrat concomitent in birouri, alaturi de procurori, si i-au ridicat pe unii si pe altii din exercitiul functiunii, va persista mult in constiinta politistilor. Cineva a facut o mare greseala si a  confundat sediul unui inspectorat de politie cu un bordel, cand a dispus ca mascatii sa impresoare cladirea. E trist ca o institutie a statului a demolat imaginea unei alte institutii a statului, cu consecinte dezastruoase asupra increderii populatiei in munca de politie”, ne-a declarat, confidential, un ofiter care, deocamdata, a scapat de tavalugul DNA.

„Toata lumea si-a dat seama ca distanta dintre libertate si arest e extrem de scurta, de aceea socul persista si va dura mult timp! Oamenii nu mai au incredere unii in altii, pentru ca la dosar sunt declaratiile unor politisti impotriva altor politisti, de aceea a disparut ideea de echipa, de colectiv! Procurorii au lasat in urma 1000 de oameni debusolati, nu un colectiv”, mai spune un alt politist.

Reamintim ca, in martie 2004, Nonus Ungureanu, pe atunci sef la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, alaturi de ioan Bara, sef la Serviciul Investigatii Criminale din cadrul IPJ Timis, si Nicolae Mitariu, seful Serviciului Ordine Publica, au fost demisi de ministrul Ioan Rus pentru ca nu au reusit sa prinda autorul agresiunii in dosarul jurnalistului Ino Ardelean. (G.I)

4 thoughts on “Un nou sef la Politia Timis! Comisarul sef Nonus Ungureanu va fi numit in ce-a de-a doua functie de inspector sef adjunct

  1. Hotarati-va cine e sef la IPJ Timis. Popescu sau Mirescu? Daca a venit Nonus in locul lui Popescu atunci ce se-tampla cu acesta? Mai e Langa?

  2. Trebuie sa hotarasca cei de la IGPR, care si-au dat acceptul ca DNA sa faca dezastru la Timis fara sa aiba o alta echipa de comanda pregatita sa preia lucrurile din mers

  3. Nu cred ca era nevoie de acceptul IGPR pentru actiunea DNA. Dar daca ar fi asa atunci este foarte grav.

  4. este imposibil ca IGPR sau ministrul sa nu fi fost la curent cu ceea ce urma sa se intample in Timis! asta e si parerea mea

Leave a Reply