Sediul PDL Timis a scapat de EXECUTARE SILITA! Datoria de 25.000 de euro reclamata de una dintre firmele “de casa” ale partidului, achitata la interventia presedintelui Dan Popa

PDL_Timis

Inainte de a deveni copresedintele PNL Timis, ca urmare a procesului de unificarie a dreptei din Romania, liderul democrat-liberal Dan Popa a fost nevoit sa rezolve o problema extrem de spinoasa mostenita de la demisionarul Constantin Ostaficiuc.


Nu este vorba, cum s-ar putea crede, despre preluarea din mers a vechiului si noului purtator de cuvant, Oana Gaita, depozitara unora dintre secretele intime ale filialei, ci despre o chestiune mult mai arzatoare, care avea legatura cu alegerile parlamentare din toamna anului 2012.

Mai exact, o restanta financiara reclamata de firma de publicitate SC Two Media SRL Timisoara, apartinand corespondentului Prima TV in orasul de pe Bega, Ovidiu Varadeanu, putea duce la executarea silita a sediului central al partidului, evaluat la peste 200.000 de euro.

„In cazul in care partidul nu-si va achita restantele banesti fata de firma de consultata care a lucrat pentru Alin Popoviciu, riscam sa ramanem fara sediu! Firma respectiva a apelat deja la instantele de judecata si, la finalul procesului, este posibil sa ne execute silit!”, a avertizat Ostaficiuc la una dintre ultimele sedinte pe care le-a condus in calitate de presedinte de filiala, atentionand ca datoria lui Popoviciu catre Varadeanu era de nu mai putin de 25.000 de euro. Tot atunci, in tentativa de a contura ideea ca organizatia e saraca si ca nu are de unde sa achite datoria, Ostaficiuc a propus ca mobiliarul vechi din prin sediul partidului sa fie scos la vanzare pe OLX.

Imediat dupa ce Vasile Blaga l-a numit in functia de presedinte al PDL Timis, Dan Popa a reusit sa rezolve aceasta problema, ce tindea sa bulverseze fuziunea cu filiala liberala condusa de primarul Nicolae Robu.

dan popa tm

Astfel, la prima sedinta a Biroului Politic Judetean, Popa a propus ca datoria catre Two Media sa fie suportata de toti membrii biroului, iar ceilalti oameni de afaceri din partid sa participe cu cat pot la “cheta” de 25.000 de euro.

“M-am opus unei asemenea solutii, pentru ca datoria nu era a partidului, ci ale candidatilor Alin Popoviciu si Marin Popescu, chiar daca facturile erau taiate pe partid. Oricum, multe facturi cu sume imense nu stiu ce servicii reprezentau, insa erau prinse in contabilitatea partidului, deci trebuiau platite. De ce sa aduc eu bani de acasa pentru a deconta cheltuielile cu campania electorala a unui coleg? Dan Popa e un fin diplomat si cred ca, pana la urma, s-a ajuns la o intelegere si cred ca datoria a fost achitata, partial, de toti cei care au beneficiat de serviciile Two Media. Din cate am inteles, mai exista o restanta de 4.000 de euro”, ne-a declarat confidential unul dintre membrii BPJ.

Oricum, problema pare rezolvata, iar cladirea ce putea fi pierduta in contul a 25.000 de euro adaposteste, mai nou, sediul organizatiei municipale a noului PNL Timis. (M.I.)

 

Leave a Reply