“Imparatul”, condamnat! Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a primit 4 ani de inchisoare in dosarul in care a cerut o spaga de un milion de euro

Mihail_Vlasov

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat, azi, sentinta in dosarul in care fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta.


Dupa un an de dezbateri si administrare de probe, magistratii l-au gasit vinovat de coruptie pe Mihail Vlasov si, in consecinta, l-au condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare si interdictia de a-si exercita profesia de avocat o perioada de cinci ani de la ispasirea pedepsei.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in data de 13 martie 2014, Vlasov, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert, a pretins de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promitandu-i ca va interveni pe langa arbitrii Curtii pentru ca acestia sa dea o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta avea calitatea de parat-reclamant. In data de 18 martie, Vlasov a primit o prima transa de bani, respectiv 200.000 de euro, moment in care a fost retinut de procurorii DNA, care fusesera sesizati de catre denuntator.

Mihail Vlasov a fost arestat preventiv, iar judecatorii i-au mentinut aceasta masura restrictiva pana la data de 29.08.204, cand l-au pus in libertate sub control judiciar.

Supranumit si “Imparatul” pentru sumele mari pe care obisnuia sa le joace la casinouri, Mihail Vlasov conducea Camera de Comert si Industrie a Romaniei din 2007, iar de numele sau se leaga patru tentative, toate esuate, de a-si subordona Oficiul National al Registrului Comertului, institutie care avea venituri de peste 60 de milioane de euro pe an. De asemenea, in 2012, un numar de 12 Camere de Comert din tara au cerut DNA anchetarea Mihail Vlasov pentru abuz in serviciu, dupa ce s-a descoperit ca a cheltuit 1,3 milioane de euro peste plafonul aprobat de AGA. In dosarul spagii, sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (G.I.)

Leave a Reply