BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

Cumnatul lui Victor Ponta, retinut de DNA! Vezi cum comenteaza primul ministru si socrul sau, senatorul Ilie Sarbu, aceasta lovitura a procurorilor anticoruptie!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

cumnatul_lui_Victor_ponta

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hateganu, a fost retinut de catre procurorii DNA Ploiesti, dupa cateva ore de audieri. Omul de afaceri a fost saltatat de mascati in cursul diminetii si adus la DNA pentru a raspunde intrebarilor intr-un dosar de deturnare de fonduri europene, trucarea unei licitatii si evaziune fiscala, dosar in care mai sunt urmariti penal presedintele Consiliului Judetean Prahova si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, dar si patronul Romania TV, Sebastian Ghita, care este acuzat de trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, Iulian Hateganu, impreuna cu alte persoane, ar fi constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari avand ca obiect extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. Contractul a fost semnat in data de 13 ianuarie 2012 si era finantat, in cea mai mare parte, din fonduri UE.

“Cei trei au actionat pentru insusirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana si sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat”, au precizat anchetatorii.

Prejudiciul se ridică la 7,8 milioane de lei, iar sumele din evaziune ar fi de 2,5 milioane de lei.

“Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu/Legea trebuie sa fie egala pt toti”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Twitter, in timp ce socrul premierul Victor Ponta, senatorul Ilie Sarbu, a evitat sa faca vreun fel de comentarii legate de acest dosar. “N-o sa ma las atras in capcana dumneavoastra de a comenta aceasta retinere a procurorilor DNA! Am si eu problemele mele! Justitia sa-si faca treaba!”, a recomandat Sarbu.

Reamintim ca in vara anului trecut, cand fratele presedintelui Traian Basescu a fost arestat pentru trafic de influenta, Victor Ponta si Ilie Sarbu au cerut demisia presedintelui.

“Pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra justitiei ar trebui sa demisioneze imediat, in asa fel incat nimeni sa nu poata considera ca din pozitia pe care o ocupa poate sa influenteze desfasurarea normala a anchetei. Pentru credibilitatea justitiei, categoric aceasta ar fi cea mai buna decizie, tocmai pentru justitie!”, spunea Ponta pe 19 iunie 2014.

In contextul in care, in prezent, o ruda de-a premierul se afla in centrul unui scandal penal, cu siguranta acest discurs ramane doar o amintire intr-un colaj de declaratii politice… (M.I.)

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: