Din nou la DNA! Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, va sta inca 60 de zile sub control judiciar in dosarul de coruptie Ecomet West

Titu Bojin

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a fost audiat, din nou, la sediul central al DNA, in dosarul in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu si folosirea autoritarii sau influentei politice pentru obtinerea de foloase necuvenite.


Mai exact, fostul lider al PSD Timis este acuzat de directionarea unor alocari bugetare catre anumite primarii din Timis, in vederea finantarii contractelor pe care aceste unitati administrativ-teritoriale le aveau in derulare cu firma Ecomet West SRL, apartinand lui George Didila.

In acest dosar au mai fost audiati aproape 20 de primari din Timis, iar fostul secretar executiv al PSD Timis, Marcel Mihoc, a fost arestat preventiv. De asemenea, la nivel national, au mai fost arestati preventiv Teodor Gavris, director in cadrul CFR Calatori,  George Didila, care controlează mai multe societăți (Ecomet West SRL, Electro Sig Star SRL); Gabriel Telu Protopopu, consilier în cadrul Corpului de Control al Directoratului – CFR Calatori SA si Daniel Ninel Cosmineanu, sef al Biroului Aprovizionare in cadrul CFR Calatori SA.

La finalul audierilor, procurorii anticoruptie au decis prelungirea mandatului de control judiciar cu inca 60 de zile. In aceste conditii, Bojin are obligatia sa se prezinte la DNA sau la Politie ori de cate ori este chemat, sa anunte anchetatorii despre eventuala schimbare de domiciliu, nu are voie sa paraseasca tara acordul procurorilor si ii este interzis sa ia legatura cu ceilalti suspecti din dosar. Aceste obligatii si-au pus amprenta, deja, asupra activitatii lui Titu Bojin de sef al administratiei judetene, intrucat nu mai are voie sa ia legatura cu primarii care au calitatea de suspecti in dosar. (V.E.)

Leave a Reply