GREVA la OPC Timis! Comisarii de la Protectia Consumatorilor se pregatesc sa declanseze conflictul colectiv de munca! Se reclama conditiile mizere de lucru si modul dictatorial in care este condusa institutia!

birou_OPC_Timis

Mutarea sediului Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis (CJPC) in spatiul insalubru de la ultimul etaj al Centrului Regional Retea Postala Timisoara a starnit un razboi surd intre colectivul de inspectori si comisarul sef Mihaela Ignat.


In timp ce inspectorii au acuzat, de la bun inceput, conditiile degradante in care sunt nevoiti sa-si desfasoare activitatea zilnica, sefa institutiei a sustinut mereu ca ca principalul atu al noului sediu este nivelul redus al chiriei si ca spatiul poate fi renovat.

„Cand ne-am mutat acolo, am ramas socati ca o institutie a statului, cu comisar la Uniunea Europeana, poate fi lasata sa functioneze intr-o asemenea mizerie! Un singur grup saitar la 12 oameni, curentul nu functiona, fiind tras ulterior prin niste cabluri improvizate, geamuri sparte, un parchet degradat si plin de excremente de porumbei, pereti cu igrasie si o zugraveala care n-a mai fost schimbata de 50 de ani. Cam asa arata acel spatiu, in urma cu un an! Asa arata si acuma, pentru ca, intre timp, o propunere de renovare a spatiului inaintata de doamna comisar sef la Bucuresti, cu un deviz de aproape 70.000 de euro, a fost respinsa ”, ne-a declarat unul dintre comisari.

In aceste conditii, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a fost bombardata cu memorii peste memorii, in care s-a tot solicitat scoaterea institutiei din mizeria de la Posta Mare si mutarea intr-un alt sediu.

„Cand, in sfarsit, cei de la Bucuresti si-au facut timp sa verifice cele reclamate in memoriile noastre, s-au luat cu mainile de cap! Au recunoscut ca situatia de la Timisoara este mult mai grava decat si-au putut inchipui”, mai spune comisarul.

toaleta_opc_Timis-horz

 

In aceste conditii, in data de 22 ianuarie 2015, reprezentantii ANPC, conducerea CJPC Timis si liderii de sindicat au semnat o conventie in care s-a stipulat ca, de la 1 februarie 2015, activitatea institutiei sa se desfasoare intr-un sediu modern, situat in cladirea Constructim, din Piata Unirii. Spatiul cu pricina a fost chiar vizualizat si agreat de trimisii ANPC la Timisoara, care si-au si dat acordul pentru mutare. Desi conflictul aflat in stare latenta la CJPC Timis ar fi fost stins prin aceasta mutare a sediului institutiei la Constructim, comisarul sef Mihaela Ignat s-a razgandit, in ciuda faptului ca semnase acea conventie, si a cerut comisiei de achizitii sa identifice alte locatii, mutarea urmand sa se produca la o data necunoscuta.

„Aici nu mai e vorba despre binele si imaginea institutiei, ci despre o rea-credinta evidenta! Doamna comisar sef Mihaela Ignat ne-a amenintat chiar si fata de reprezentantii ANPC, care i-au atras atentia in repetate randuri sa renunte la limbajul violent si sa nu mai ameninte colectivul!”, ne-au relatat comisarii CJPC Timis.

In fata acestei situatii, sindicalistii au intocmit si semnat o petitie, pe care au trimis-o la Bucuresti, in care au anuntat ANPC ca, din data de 24 februarie, vor declansa conflictul colectiv de munca. In afara de problema sediului, semnatarii mai reclama si alte probleme din activitatea CJPC Timis.

poză 3

 

„Desi domnul vicepresedinte Vlad Bontea ne-a promis ca nu vor exista razbunari impotriva comisarilor CJPC Timis ca urmare a transmiterii memoriului si ca toti vor avea calificativul Foarte bine, mai sunt comisari care au calificativul Bine. Calificativele au fost facute in totala lipsa de transparenta, fara prezenta vreunui reprezentant al ANPC sau SNPC. Activitatea comisarilor este in continuare ingradita, eliberandu-se delegatii limitate la cercetarea reclamatiilor si cel mult control tematic. Ni se solicita zilnic copii ale documentelor incheiate, in conditiile in care nu ni s-a comunicat temeiul de drept care a stat la baza acestei hotarari. Comisarul sef adjunct continua sa conduca institutia prin totala lipsa de transparenta”, sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta comisarii, toate evocate in instiintarea trimisa ANPC.

„Avand in vedere toate demersurile facute de comisarii CJPC Timis in vederea u stingerii amiabile a conflictului, va informam ca solicitam solutionarea cererilor noastre in termen de 10 zile, in caz contrar, la sfarsitul acestui termen, vom incepe toate demersurile legale privind declansarea conflictului de munca”, este ultimatumul comisarilor timiseni.

Avand probleme mai urgent de rezolvat sau pentru a se pune la adapost de furia multimii, de la inceputul acestei saptamani, comisarul sef Mihaela Ignat a plecat  in concediu.

Mihaela_Ignat

 

„Tara asta este condusa de sindicalisti! Nu inteleg de ce, dupa ce am facut eforturi pentru a amenaja acest spatiu, acuma trebuie sa ne mutam in alta parte, la presiunea sindicatului! Cine crede ca vom gasi un alt loc ultracentral, la pretul chiriei de aici, se inseala. Asta e, nu avem ce face, trebuie sa ascultam de sindicat si sa ne cautam un alt sediu, unde sa ne mutam birourile si activitatea cotidiana. Vom anunta publicul unde sa se prezinte pentru depunerea reclamatiilor dupa ce ne vom stabili in alta parte”, ne-a declarat Mihaela Ignat la ultima discutie pe aceasta tema. (G.I.)

2 thoughts on “GREVA la OPC Timis! Comisarii de la Protectia Consumatorilor se pregatesc sa declanseze conflictul colectiv de munca! Se reclama conditiile mizere de lucru si modul dictatorial in care este condusa institutia!

  1. Pana la urma, gunoiul de sub pres a iesit afara! Nu poti sa jignesti un colectiv zi de zi si sa dainuiesti la conducerea institutiei! Indiferent daca te tine in brate Rovana sau Raducanu

Leave a Reply