Operatiunea Gogoana! Descinderile procurorilor anticoruptie la ADR Vest si alte adrese din Timisoara, pornite de la denuntul unui “expert” penal in accesarea fondurilor europene

descinderi-mascatu

La doar patru zile dupa arestarea preventiva a administratorului unei importante firme din Romania profilate pe consultanta si intocmirea de proiecte privind accesarea fondurilor europene, procurorii DNA au descins in 23 de locatii din Bucuresti, Ilfov, Timis, Caras-Severin si Teleorman, din care cinci sunt sediile unor institutii publice, unde s-au efectuat perchezitii si s-au ridicat documente intr-o cauza penala in care se vizeaza infractiuni impotriva intereselor financiare ale UE.


Ajuns dupa gratii pentru 30 de zile, inculpatul Ionel Gogoana, administratorul SC Eurofond SRL Teleorman, a dezvaluit procurorilor, cu siguranta, informatii din interiroul retelelor de fraudare a fondurilor europene, care au condus la descinderile de azi, cu perchezitii chiar si la Ministerul Fondurilor Europene.

“In cursul zilei de 09 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 23 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele: Ilfov,Timis, Caras-Severin si Teleorman, din care patru sunt sediile unor institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Se efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de fals, comise în perioada 2007- 2013”, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA, unde se precizeaza ca s-a beneficiat de sprijin din partea SRI si Jandarmeriei.

Printre institutiile publice calcate de procurorii anticoruptie in cadrul descinderilor de la Timisoara se numara si sediul ADR Vest, de unde au ridicat documentele aferente unor proiecte finantate cu bani europeni.

“Azi, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) din Timisoara a avut loc vizita reprezentantilor DNA. Scopul acestei vizite a fost acela de a verifica documentele din dosarele depuse de beneficiari in vederea obtinerii finantarii europene prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007 – 2013. Acest program a fost preluat de catre ADR Vest de la Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007 – 2013 in luna martie a anului 2013. Mentionam ca nu a fost vizata de catre reprezentantii DNA nici Agentia pentru Dezvoltare Regională Vest, si nu au fost vizate nici persoane din cadrul ADR Vest, ci doar documente din cadrul proiectelor depuse de către beneficiari”, au comunicat reprezentantii ADR Vest, formularea eleganta a subalternilor directorului Sorin Maxim dand impresia ca, mai nou, vizitele de lucru ale baietilor buni de la DNA se fac doar la brat cu mascatii… (V.E.)

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply