CONFORT DUPA GRATII! Celulele Arestului Politiei Timis vor fi dotate cu aer conditionat, sistem audio in camerele de vizitare, echipament de gimnastica si sisteme de securitate si supraveghere video!

arest-IPJ Timis

Dupa mai multe reclamatii ce vizeaza conditiile de detentie din centrele de arest ale Politiei Romane, ultimele fiind legate de starea celulelor in care sunt detinute fostele ministrese Elena Udrea si Monica Iacob Ritzi, oficialii Ministerului de Interne au luat decizia de a aduce centrele de arest la standarde europene.


Astfel, prin intermediul proiectului intitulat “Servicii corectionale, inclusiv sanctiuni non-privative de libertate”, toate cele 52 de centre de arest ale Politiei Romane, cu o capacitate de 2.220 de locuri, inclusiv cel al Inspectoratului de Politiei al Judetului Timis, vor fi modernizate si dotate cu aparatura moderna.

Se are in vedere zugravirea punctelor de acces, a camerelor destinate vizitatorilor si a camerelor de grefa, dotarea acestora cu echipamente de gimnastica, sisteme de aer conditionat, sisteme de securitate si supraveghere video, intrerupatoare electrice cu potentiometru, sistem audio pentru camere de vizitare, instalatii de aer conditionat pentru autospecialele de transport si altele.

Proiectul este finantat in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, partener fiind Consiliul Europei, si are un buget de 1,28 milioane de euro, din care 0,9 milioane de euro reprezinta finantarea externa. La sfarsitul anului trecut, gradul de ocupare a centrelor de arest era de 58 la suta. (V.E.)

Leave a Reply