SENZATIONAL! Dan Diaconescu, condamnat la inchisoare cu executare pentru santaj, nu va avea voie sa practice meseria de jurnalist timp de 10 ani!

dan-diaconescu-arestat-impactpress

Condamnat la 5 ani si 6 luni de inchisoare pentru santajarea, prin intermediul OTV, a unui primar din judetul Arad, fondatorul Partidului Poporului, jurnalistul Dan Diaconescu, a fost ridicat de politisti si condus dupa gratii pentru executarea pedepsei.


Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, judecatorii au mai dispus o interdictie – Dan Diaconescu nu va avea dreptul sa practice meseria de jurnalist timp de 10 ani, adica inca cinci ani de la ispasirea pedepsei in inchisoare.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii<Dan Diaconescu Direct> din 21 iulie 2009, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primarul localitatii Zarand, Ion Mot, pentru a-l determina sa ii dea suma totala de 200.000 de euro.

Primarul a cedat in fata amenintarilor si i-a dat lui Doru Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu. De asemenea, in aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat direct, in cadrul emisiunii difuzate in seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Ghezea, realizatorul unei emisiuni difuzate pe acelasi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro. In final, suma primita efectiv a fost de 4.500 de euro.

”Cred ca niciun roman nu mai are incredere în justitie. Evident ca eu nici atit. Mi-au închis televiziunile, mi-au inchis partidul. Evident urmau sa ma inchida si pe mine. Pentru prima oara voi fi intretinut de dumneavoastra, de telespectatori, cu 28 de milioane pe luna”, a declarat Diaconescu in momentul in care a fost ridicat si dus la arest.

In conditiile in care, timp de 10 ani nu va mai avea voie sa-si exercite meseria de ziarist, Dan Diaconescu nu a ezitat nici in ultimul moment sa furnizeze publicului o informatie inexacta. Conform Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in 2014, cuantumul mediu al cheltuielilor alocate pentru intretinerea unui detinut a fost de 535 lei/luna. (G.I.)

Leave a Reply