BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Jurnalistul Andrei Gheorghe a decedat la varsta de 56 de ani, in urma unui stop cardio-respirator     Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a castigat procesul cu jurnalistii de la Antena 3 si va trebui sa fie despagubita cu suma de 300.000 de lei     Un inculpat din dosarul de trafic de persoane Filiera araba reclama ca a fost arestat preventiv, desi in perioada investigatiilor era in custodia Centrului pentru Refugiati din Arad    Primaria Timisoara a fost amendata cu 10.000 de lei, de catre inspectorii ISC, pentru starea portii de acces in oras de pe Calea Aradului    Codul galben de ger, ninsori si polei, care vizeaza si Timisul, prelungit de ANM pana la sfarsitul saptamanii

Redeschiderea urmaririi penale in Dosarul mineriadei il poate trimite dupa gratii pe fostul presedinte Ion Iliescu! “Nu am motive sa nu am surprize!”, anticipeaza Iliescu

ion_iliescu

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a refuzat sa comenteze decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de redeschidere a urmaririi penale in dosarul nr. 175/P/2008, referitor la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

“Nu am ce comenta, este treaba Justitiei sa vada, sa analizeze, sa finalizeze. Nu am motive nici sa am surprize, nici sa nu am surprize. Nu am ce comenta”, a precizat fostul sef al statului intr-o convorbire cu jurnalistii de la Gandul.

La vremea respectiva, hoardele de mineri care au navalit in Bucuresti au batut cu bestialitate sute de persoane, in urma acestor incidente inregistrandu-se si decese.

In conditiile in care, in 2009, dosarul Mineriadei a fost solutionat de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu rezolutia de netrimitere in judecata pentru infractiunile contra pacii si omenirii si infractiunile de omor, actualul procuror general, Tiberiu Nitu, a dispus infirmarea partiala a rezolutiei din 2009 si redeschiderea urmaririi penale.

Printre persoanele care vor fi cercetate penal se numara fostul presedinte Ion Iliescu, dar si fostul sef al SRI, Virgil Magureanu. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: