Redeschiderea urmaririi penale in Dosarul mineriadei il poate trimite dupa gratii pe fostul presedinte Ion Iliescu! “Nu am motive sa nu am surprize!”, anticipeaza Iliescu

ion_iliescu

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a refuzat sa comenteze decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de redeschidere a urmaririi penale in dosarul nr. 175/P/2008, referitor la Mineriada din 13-15 iunie 1990.


“Nu am ce comenta, este treaba Justitiei sa vada, sa analizeze, sa finalizeze. Nu am motive nici sa am surprize, nici sa nu am surprize. Nu am ce comenta”, a precizat fostul sef al statului intr-o convorbire cu jurnalistii de la Gandul.

La vremea respectiva, hoardele de mineri care au navalit in Bucuresti au batut cu bestialitate sute de persoane, in urma acestor incidente inregistrandu-se si decese.

In conditiile in care, in 2009, dosarul Mineriadei a fost solutionat de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu rezolutia de netrimitere in judecata pentru infractiunile contra pacii si omenirii si infractiunile de omor, actualul procuror general, Tiberiu Nitu, a dispus infirmarea partiala a rezolutiei din 2009 si redeschiderea urmaririi penale.

Printre persoanele care vor fi cercetate penal se numara fostul presedinte Ion Iliescu, dar si fostul sef al SRI, Virgil Magureanu. (G.I.)

Leave a Reply