INCONFORT PENAL! Omul de afaceri Georgica Cornu a fost ridicat de politisti si dus la audieri intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani! Prejudiciul – 9 milioane de euro!

cornu_georgica

Omul de afaceri Georgica Cornu a fost dus la audieri la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, fiind escortat de politisti.


In paralel, oamenii legii fac 61 de perchezitii in Bucuresti si in alte zece judete, la firme si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, prin operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia de materiale de constructii, prejudiciul depasind noua milioane euro. La audieri au fost adusi si Lucian Caraiman, administrator al grupului de firme Confort, detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, precum si Nicolae Semen, administratorul societatii de constructii Trans Exfor, cu sediul in Baia de Arama, care a apartinut primarului din oras, Rafael Dunarintu, pana in 2009, cand acesta a fost ales in functie.

Omul de afaceri Georgica Cornu si Nicolae Semen, administratorul unei firme detinute de familia primarului orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu, sunt vizati in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste noua milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, marti dimineata, politistii fac perchezitii in Bucuresti si in zece judete – Mehedinti, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caras-Severin, Valcea, Dolj si Dambovita, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile sociale ale societatilor administrate de acestea, urmand sa fie puse in aplicare 49 de mandate de aducere.

Conform sursei citate, in perioada 2008-2014, 101 persoane, in calitate de asociati, administratori sau imputerniciti ai 88 de societati comerciale, ar fi eludat obligatiile fiscale. De asemenea, acestia sunt suspectati ca ar fi dispus inregistrarea in contabilitate a mai multor facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto, in valoare totala de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operatiuni fictive, suspectii ar fi prejudiciat bugetul cu peste noua milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, cei in cauza ar fi facut mai multe tranzactii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de “rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societatilor. Astfel, acestia ar fi disimulat provenienta si circulatia banilor. Omul de afaceri Georgica Cornu, numit si “regele asfaltului din Banat”, detine grupul de firme Confort si are afaceri si in comert. El mai are si un centru de echitatie la Herneacova, proprietate care se intinde pe 1200 de hectatare. In luna martie a anului trecut, procurorii DIICOT au descins la vila lui Georgica Cornu din Ghiroda, dar si la sediul firmei sale de constructii Izometal Confort. Perchezitiile au fost facute intr-un dosar in care omul de afaceri a fost acuzat ca a prejudiciat statul cu aproximativ 60 de milioane de lei prin evaziune fiscala. Cornu a fost atunci retinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar. (G.I.)

UPDATE! in urma audierilor, Georgica Cornu a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, urmand ca maine sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pt 30 de zile!

Leave a Reply