DOSARUL RADISSON! O parte din suma de 3 milioane de euro cu care au fost “tepuiti” timisorenii a ajuns in conturile vedetelor TV Oana Zavoranu, Bianca Dragusanu, Andreea Spataru sau Adina de la Heaven

nistor_radisson

Dosarul escrocheriei Radisson isi urmeaza cursul lent pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, unde se judeca apelul procurorilor DNA si a inculpatilor Ciprian Nistor, Andreas Nadasdy si Dumitru Cojocariu impotriva sentintei pronuntate de catre Tribunalul Bucuresti, in august 2013, prin care escrocii Nistor si Nadasdy au fost condamnati la 18 ani de inchisoare, iar fostul sef al Garzii Financiare Timis, Ionel Olari, si fiul sau, Razvan, au fost achitati.


La aproape cinci ani de la trimiterea dosarului Radisson in instanta, avocatii inculpatilor inca inventeaza diverse cereri de probatiune, in speranta de a tergiversa cat mai mult pronuntarea unei decizii in apel, care ar duce la trimiterea inculpatilor dupa gratii si executarea bunurilor puse sub sechestru. Spre exemplu, la termenul de luna trecuta, din 20 februarie, inculpatul Dumitru Cojocariu a solicitat instantei, prin avocatul Silviu Adascalitei, din Baroul Bucuresti, sa dispuna efectuarea unei expertize tehnico-judiciare in vederea lamuririi destinatiei sumelor incasate cu titlu de avans de la clienti. Avand in vedere ca prejudiciul cauzat celor peste 150 de victime, care au achitat avansuri pentru apartamente inexistente, se ridica la aproape 3 milioane de euro, avocatul Asocietiei Pagubitilor Radisson s-a opus noii tentative de tergiversare a solutionarii cauzei.

“Destinatia sumelor incasate de la clienti reiese din documentele aflate la dosar, nu mai este necesara o noua expertiza!”, a punctat avocatul Florin Kovacs, opinie la care s-au raliat si ceilalti aparatori ai partilor civile.

Mai mult, avocatul timisorean a aratat ca o parte din bani au intrat in conturile unor vedete media, cu care Ciprian Nistor nu a ezitat sa se afiseze.

nistor_adina

 

“In perioada de glorie a escrocheriei Radisson, cand se promiteau premii in masini pentre cei care achitau avansuri la apartamentele fantoma, o parte din banii incasati de la clienti au ajuns in conturile vedetelor aduse sa imparta fluturasi prin oras. Bianca Dragusanu, Mihaela Radulescu, Oana Zavoranu, Adina de la Heaven, Andreea Spataru au fost doar cateva dintre vedetele tv care au incasat zeci de mii de euro pentru serviciile de promovare a escrocheriei. De asemenea, Ciprian Nistor facea naveta la Bucuresti cu helicopterul, pentru a se intalni iubita lui, Adina”, a mai precizat Kovacs.

Instanta a respins cererea de efectuare a unei expertize prin care sa se stabileasca destinatia banilor incasati de la cei 150 de clienti, iar la termenul de astazi s-a luat in discutie disjungerea cauzei fata de fostul sef al Garzii Financiare Timis, Ionel Olari, care este foarte grav bolnav. In asteptarea solutionarii definitive a dosarului si eventuala recuperare a banilor, unii dintre membrii Asociatiei Pagubitilor Radisson au murit de suparare. Este vorba despre Petre Marcus, care s-a stins la doar 45 de ani, Ghergheli Alexandru si tatal Anei Maria Medea, care a facut infarct cand a aflat cat de “preocupati” sunt magistratii sa rezolve cu celeritate aceasta teapa imobiliara (V.E.)

 

Leave a Reply