BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

UNIRE! Studentii basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 militeaza pentru reintregirea nationala prin desfasurarea unui steag tricolor de 100 de metri!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

harta

Organizatia Studentilor basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 vor marca implinirea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania printr-o serie de actiuni aniversare, care vor culmina cu desfasurarea unui imens steag tricolr in lungime de 100 de metri.

Evenimentul care va avea loc in 27 martie, de la ora 17, in centrul Timisoarei si va incepe la bustul Regelui Ferdinand, din Piata Operei, de unde tricolorul imens va fi desfasurat spre Opera si spre strada pietonala. Prin intermediul acestei actiuni, organizatorii doresc sa reaminteasca importanta Unirii Basarbiei cu Romania din 1918 si vor semnala necesitatea reintregirii nationale. Basarabia este prima regiune romaneasca care a revenit la TaraMama, Romania, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni.

In urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS isi arata dorinta de a ocupa Basarabia, facand-o mai tarziu, pe 28 iunie 1940, despartindu-i de romanii basarabeni de Patria-Mama. Chiar daca pactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat, consecintele sale nu au fost reparate. Actiunea 2012 militeaza deschis pentru re-Unirea celor doua state romanesti, Republica Moldova si Romania.

”Tricolorul este cel care a reusit sa ne uneasca de fiecare data, indiferent de situatia geo-politica din cele doua state romanesti. In acest moment, chiar daca suntem doua state diferite, tricolorul este un lucru comun care demonstreaza ca noi suntem acelasi popor, pentru ca ambele state au drept steag tricolorul. Timisoara si Chisinau sunt doua orase care au si ele lucruri in comun, si anume revolutiile din 1989, respectiv 2009”, spune Victor Sarbu, liderul platformei unioniste Actiunea 2012. (M.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: