BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Jurnalistul Andrei Gheorghe a decedat la varsta de 56 de ani, in urma unui stop cardio-respirator     Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a castigat procesul cu jurnalistii de la Antena 3 si va trebui sa fie despagubita cu suma de 300.000 de lei     Un inculpat din dosarul de trafic de persoane Filiera araba reclama ca a fost arestat preventiv, desi in perioada investigatiilor era in custodia Centrului pentru Refugiati din Arad    Primaria Timisoara a fost amendata cu 10.000 de lei, de catre inspectorii ISC, pentru starea portii de acces in oras de pe Calea Aradului    Codul galben de ger, ninsori si polei, care vizeaza si Timisul, prelungit de ANM pana la sfarsitul saptamanii

UNIRE! Studentii basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 militeaza pentru reintregirea nationala prin desfasurarea unui steag tricolor de 100 de metri!

harta

Organizatia Studentilor basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 vor marca implinirea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania printr-o serie de actiuni aniversare, care vor culmina cu desfasurarea unui imens steag tricolr in lungime de 100 de metri.

Evenimentul care va avea loc in 27 martie, de la ora 17, in centrul Timisoarei si va incepe la bustul Regelui Ferdinand, din Piata Operei, de unde tricolorul imens va fi desfasurat spre Opera si spre strada pietonala. Prin intermediul acestei actiuni, organizatorii doresc sa reaminteasca importanta Unirii Basarbiei cu Romania din 1918 si vor semnala necesitatea reintregirii nationale. Basarabia este prima regiune romaneasca care a revenit la TaraMama, Romania, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni.

In urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS isi arata dorinta de a ocupa Basarabia, facand-o mai tarziu, pe 28 iunie 1940, despartindu-i de romanii basarabeni de Patria-Mama. Chiar daca pactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat, consecintele sale nu au fost reparate. Actiunea 2012 militeaza deschis pentru re-Unirea celor doua state romanesti, Republica Moldova si Romania.

”Tricolorul este cel care a reusit sa ne uneasca de fiecare data, indiferent de situatia geo-politica din cele doua state romanesti. In acest moment, chiar daca suntem doua state diferite, tricolorul este un lucru comun care demonstreaza ca noi suntem acelasi popor, pentru ca ambele state au drept steag tricolorul. Timisoara si Chisinau sunt doua orase care au si ele lucruri in comun, si anume revolutiile din 1989, respectiv 2009”, spune Victor Sarbu, liderul platformei unioniste Actiunea 2012. (M.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: