BREAKING NEWS! Meteorologii anunta ca, pana in 16 decembrie, vremea in Banat va fi anormal de calda, cu temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade     Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 13 decembrie pronuntarea deciziei in dosarul revenirii in magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan     Subcomisarul Darin Ticu, cel mai agresiv politist in incidentul cu tinerii nevinovati batuti la Urseni    Politistul din Suceava atacat cu sabia de un interlop este paralizat si ar putea ramane orb    Un incendiu puternic a cuprins, marti dimineata, o casa din localitatea Ghilad; in timpul operatiunii de stingere, pompierii au descoperit un barbat carbonizat     In zilele de doliu national, 14, 15 si 16 decembrie, scolile din Timis nu au voie sa organizeze serbari sau alte activitati festive

BUSSINES DAYS la Timisoara! Conferinta CCIAT de prezentare a celui mai important eveniment bussines din Romania, deturnata catre problema unui agent economic! Acesta a anuntat publicul ca-si renoveaza un laborator de cofetarie!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

florica-chirita-cciat

Conferinta de presa organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis pentru prezentarea celui mai mare eveniment de bussines din Romania, ce va fi gazduit de Timisoara in zilele de 31 martie si 1 aprilie, a avut un deznodamant mai putin obisnuit.

Amfitrioana intalnirii, Florica Chirita, directorul general al CCIAT, a trecut peste toate uzantele de protocol ce trebuiesc respectate in cazul promovarii unor evenimente de anvergura nationala si a reusit sa lege imaginea Bussines Days de problema unui agent economic local, care a venit sa anunte ca-si renoveaza un laborator de cofetarie.

Mai exact, patroana cofetariei Codrina a reusit sa obtina sprijinul Floricai Chirita pentru o aparitie in fata presei, pentru a spune ca unitatea din zona Badea Cartan este inchisa datorita unor lucrari de reparatii, si nicidecum – asa cum se vehiculeaza in mass-media – ca ar fi inchis-o inspectorii Antifrauda in urma unui control. Inainte de aceasta interventie fara nicio legatura cu evenimentul, Laszlo Pacso, fondatorul si coordonatorul proiectelor Business Days, tocmai anuntase ca „anul acesta este un an special pentru noi, pentru ca ne aflam in acel moment, cand proiectul trece de la national la international si este, in acelasi timp, anul in care atentia noastra se muta de la progres la excelenta”.

Sigur, prietenul la nevoie se cunoaste, insa deturnarea actiunii de promovare a celui mai important eveniment bussines din Romania pentru a gazdui, clandestin, dreptul la replica a unui mic agent economic, poate fi interpretat ca un gest de reclama mascata sau, si mai grav, de oferire a protectiei in fata institutiilor de control ale statului. De altfel, nu este pentru prima data cand Florica Chirita, lasata la butoanele de imagine ale CCIAT pana presedintele Georgica Cornu isi rezolva problemele penale, ia decizii absolut inexplicabile.

Spre exemplu, nu cu mult timp in urma, a participat la o emisiune transmisa in direct pe Youtube, acceptand provocarea unui jurnalist care, de mai multi ani, dupa ce i s-a refuzat un contract de publicitate, duce o campaniei de distrugere a omul de afaceri Georgica Cornu. Care, intamplator este si presedintele CCIAT, adica seful Floricai Chirita. Ce sa intelegem noi de aici? Ca doamna directoare accepta dezinteresat, ca un profesionist, baile de imagine oferite de paparazzii care-i urmaresc seful sau ca, de fapt, si-a luat rolul in serios si s-a alaturat grupului de membri fondatori ai CCIAT care doresc sa-l inlature pe Cornu de la conducerea celei mai importante organizatii patronale din Banat.

Revenind la eforturile reprezentantilor cofetariei Codrina de a-si anunta renovarea laboratorului, mentionam, fara niciun fel de aluzie, declaratia unui avocat specializat in combaterea sanctiunilor inspectorilor Antifrauda.

“In cazul in care o unitate este inchisa de catre cei de la Antifrauda, pe o perioada limitata, exista o solutie legala prin care se poate reveni rapid in piata! Imediat se trece la infiintarea altei societati comerciale sau activitatea de baza se transfera pe o alta societate, astfel ca unitatea poate fi redeschisa inaintea expirarii perioadei de suspendare. Este o solutie legala, prin care se eludeaza masurile dure ale Fiscului, intrucat sanctiunea se aplica unei societati comerciale care nu a emis bon fiscal, nu proprietarului unui spatiu comercial”, spune avocatul… (G.I.)

Foto: Gazeta de Vest

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: