GUVERNUL PUNE CAPAT EXECUTIILOR ANAF! Inspectorii Antifrauda nu vor mai putea inchide o firma decat daca diferenta de bani gasita in casa de marcat va fi minim 500 de lei! Decizia de suspendare va putea fi revocata in aceeasi zi!

imagine-codrina

Scandalul mediatic declansat de inspectorii Antifrauda, care, in ultima perioada, au sigilat activitatea unor firme pentru sume derizorii provenite din bacsis sau sume nefacturate de 1-5 lei, a fortat “mana” Guvernului, care pregateste in regim de urgenta o serie de reglaje care sa previna excesul de zel al finantistilor.


Astfel, dupa cum a anuntat premierul Victor Ponta, activitatea unei firme va fi suspendata de ANAF doar daca diferenta de bani gasita in plus sau minus va fi de 300 lei sau de 500 lei, cuantumul urmand sa mai fie discutat.

Totodata, decizia de suspendare va putea fi revocata in aceeasi zi daca este achitata o amenda reprezentand de 10 ori suma constatata ca fiind neinscrisa in contabilitate.

“Nu vreau sa cadem in extrema cealalta, a unor abuzuri si lucruri duse la extrem, motiv pentru care am decis sa facem niste reglaje. Masura suspendarii activitatii unei companii sa poata fi luata doar daca diferentele gasite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 lei, altfel se plateste doar amenda. Atunci cand se ia masura suspendarii activitatii, aceasta sa poata fi revocata in aceeasi zi dac se plateste o amenda de 10 ori suma constatata ca fiind neinscrisa in contabilitate Ai 400 lei in plus in casa ? Platesti 4.000 lei si prima data te iert. A doua oara – asta ramane sa discutam – putem sa punem de 20 ori suma respectiva si a treia oara sa nu mai existe nicio amenda si sa se suspende activitatea”, a spus Ponta.

Premierul a mai punctat ca ca isi doreste ca ANAF sa ramana foarte puternica si a aratat ca verificarile inspectorilor au generat, in primul trimestru al acestui an, cresterea cu 25% a numarului de societati care folosesc case de marcat. Modificarile vor fi operate de Guvern in aceasta saptamana sau cel mai tarziu saptamana viitoare. Intre timp, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Stefan Diaconu, a fost invitat la urmatoarea sedinta a Comisiei de Buget-Finante a Senatului pentru a explica de ce nu pune in aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro si “inchide cofetarii pentru 5 lei”. (G.I.)

 

 

 

Leave a Reply