BREAKING NEWS! Meteorologii anunta ca, pana in 16 decembrie, vremea in Banat va fi anormal de calda, cu temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade     Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 13 decembrie pronuntarea deciziei in dosarul revenirii in magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan     Subcomisarul Darin Ticu, cel mai agresiv politist in incidentul cu tinerii nevinovati batuti la Urseni    Politistul din Suceava atacat cu sabia de un interlop este paralizat si ar putea ramane orb    Un incendiu puternic a cuprins, marti dimineata, o casa din localitatea Ghilad; in timpul operatiunii de stingere, pompierii au descoperit un barbat carbonizat     In zilele de doliu national, 14, 15 si 16 decembrie, scolile din Timis nu au voie sa organizeze serbari sau alte activitati festive

MILITIE FINANCIARA! Fostul sef al ANAF, Sebastia Bodu, ii invata pe comercianti cum sa lupte impotriva inspectorilor Antifrauda! “Disciplina financiara este o chestiune comunista!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

sebastian_bodu

Fostul presedinte al ANAF, Sebastian Bodu, a sesizat Avocatul Poporului asupra descinderilor nelegale ale comisarilor de la Antifrauda Fiscala, acuzand faptul ca acestea sunt practici de tip comunist.

In opinia sa, OUG 28/1991 a fost modificata si s-au introdus prevederi neconstitutionale, care le permit finantistilor sa suspende activitatea firmelor depistate cu plusuri sau minusuri in casa.

“Au modificat OUG 28/1999 si au introdus unele prevederi neconstituţionale. Fiscul nu poate sanctiona un agent economic pentru ca are 3 lei sau 5 lei in plus sau in minus pe casa. Nu este o chestiune care sa modifice baza de impozitare. Este problema patronului si a gestionarului. Fiscul trebuie sa se ocupe de buna colectare a taxelor si impozitelor, nu sa-1 invete pe gestionar sa faca calculele. Disciplina financiara este o chestiune comunista, care tinea in trecut de militia financiara. Lucrurile erau justificate atunci fiindcă toate firmele erau de stat. Acum ANAF nu are nici o treaba cu banii din casa unei firme private. Nu te pot sanctiona fiindca banuiesc ca nu ai eliberat bon fiscal. Trebuie să dovedeasca acest lucru.Este ca si cum Politia, fara radar, te-ar amenda fiindcă ai ajuns mai repede de la Bucuresti la Pitesti si se prezuma ca ai depasit viteza legala”, a precizat Sebastian Bodu intr-un interviu acordat ziarului Romania libera.

Cu aceasta ocazie, fostul presedinte al ANAF a anuntat ca pe blogul sau a postat modelul de cerere care poate fi utilizat de orice companie care se judeca cu Fiscul. .”Atunci cand cer in instanta anularea procesului-verbal, trebuie sa ridice exceptia de neconstitutionalitate”, le recomanda Bodu celor ce vor ataca in instanta sanctiunile primite de la Fisc. (M.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: