ARESTARE REVOCATA! Omul de afaceri Georgica Cornu si-a sarbatorit ziua de nastere in mijlocul angajatilor, dupa ce magistratii din Craiova l-au cadorisit cu desfiintarea masurii arestului la domiciliu

tort_cornu

Magistratii Curtii de Apel Craiova au decis sa-i faca un cadou nesperat omului de afaceri Georgica Cornu, cu trei zile inainte de aniversarea zilei sale de nastere, si i-au redat libertatea dupa o saptamana de arest la domiciliu.


Mai exact, conform incheierii 2014/20.03.2015 pronuntate in Camera de Consiliu, judecatorii craioveni a respins ca neintemeiata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti, dar, mai intelegatori, au admis contestatia formulata de inculpatul Cornu Georgica, au desfiintat masura arestului la domiciliu, pe care au inlocuit-o cu masura controlului judiciar.

In aceste conditii, “regele asfaltului” din Banat a scapat de obligatia de a nu parasi vila sa din localitatea Ghiroda fara permisiunea procurorilor si, mai liber ca niciodata, a putut sa revina la birou pentru a se ocupa, in continuare, de afaceri.

Reintalnirea cu angajatii a fost deosebit de emotionanta, subalternii neuitand ca, in 23 martie, e ziua sa de nastere, adica un motiv in plus sa-l intampine cu tort, imbratisari si multi ani traiasca. Participantii la evenimentul festiv s-au ferit sa-i ureze “La multi ani!”, intrucat, in contextul in care se afla patronul lor in aceasta perioada, riscau ca urarea sa fie perceputa ca o premonitie penala. Reamintim ca Georgica Cornu este cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, in care prejudiciul stabilit de procurorii DIICOT este de 9 milioane de euro.

angajati_cornu

cornu_aniversare

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008-2014, 101 persoane, in calitate de asociati, administratori sau imputerniciti a 88 de societati comerciale, ar fi eludat obligatiile fiscale. De asemenea, acestia sunt suspectati ca ar fi dispus înregistrarea in contabilitate a mai multor facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto, in valoare totala de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, cei in cauza ar fi facut mai multe tranzactii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de “rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societatilor. Astfel, acestia ar fi disimulat provenienta si circulaţia banilor. (G.I.)

One thought on “ARESTARE REVOCATA! Omul de afaceri Georgica Cornu si-a sarbatorit ziua de nastere in mijlocul angajatilor, dupa ce magistratii din Craiova l-au cadorisit cu desfiintarea masurii arestului la domiciliu

  1. La Craiova se rezolva tot! Acolo a fost pus in libertate si Cocoana, smecherul care a omorat cu masina un tanar pe trotuar, iar apoi judecatorul a fost arestat pentru luare de mita

Leave a Reply