EXCLUSIV! DNA Timisoara a emis un document care ar putea trimite dosarul Politiei Timis la CEDO! VEZI cine a semnat documentul si care-i rolul presedintelui CJT, Titu Bojin, in emiterea acestui „pasaport” pentru justitia europeana!

proces_verbal_DNA

Audierea presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, in dosarul fostilor sefi ai Politiei Timis, acuzati de abuz in serviciu si obedienta fata de conducerea politica a judetului, a fost marcata de un incident procedural care ar putea bulversa ancheta procurorilor DNA in cazul comisarului sef Sorin Munteanu.


Protagonistii incidentului petrecut luni dupa-amiaza la sediul DNA Timisoara au fost procurorul Lavinia Macovei si avocatul Florin Kovacs, care nu au cazut de acord cu privire la tratamentul procedural  acordat liderului CJT, Titu Bojin.

„Am solicitat doamnei procuror permisiunea legala de a-i adresa domnului Bojin, audiat in calitate de martor, cateva intrebari care ar fi lamurit contextul in care clientul meu, Sorin Munteanu, a actionat pentru mutarea unui agent de politie de la Recas la Lugoj. Spre surprinderea mea, doamna Lavinia Macovei, procurorul de caz, nu a fost de acord, desi alti martori din acest dosar au fost interogati de aparatorii inculpatilor. In aceste conditii, am solicitat intocmirea unui proces verbal, in care sa se consemneze faptul ca nu mi s-a permis sa adresez un numar de cinci intrebari martorului Titu Bojin”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs, convins ca acest document, care poarta stampila DNA, ii deschide calea catre un eventual recurs la CEDO.

„Au existat precedente, chiar in acest dosar, in care aparatorii au chestionat martorii cu privire la anumite imprejurari in care s-au comis faptele, iar mie mi s-a interzis acest lucru. Refuzul procurorului ma face sa cred ca nu se doreste eventuala extindere a anchetei si asupra prefectului Eugen Dosaru si a presedintelui CJT, Titu Bojin, care au avut un rol decisiv in mutarea agentului Duma la Lugoj. De ce spun acest lucru? Pentru ca Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica este condusa de presedintele CJT, iar in cadrul acestei autoritati seful Politiei, Sorin Munteanu, era subalternul lui Titu Bojin. Era obligat sa ia masurile solicitate, impuse de seful judetului. Intrebarile mele ar fi vizat exact acest aspect, iar daca dialogul ar fi avut loc, Titu Bojin putea aduce anumite lamuriri ce nu pot fi ignorate de catre procurori”, mai spune Florin Kovacs.

„Domnul aparator Kovacs Florin obiecteaza faptul ca nu i s-a permis sa adreseze intrebari martorului. I-am adus la cunostinta domnului aparator ca are dreptul sa il asiste pe inculpat, sa ii exercite drepturile procesuale ale acestuia si sa formuleze plangeri, cereri, memorii si obiectiuni”, precizeaza procurorul Lavinia Macovei in procesul verbal incheiat in data de 02.03.2015, ora 15,17.

In viziunea avocatului, acest document ii va permite sa invoce faptul ca inculpatului Sorin Munteanu i s-a blocat dreptul la aparare si, in consecinta, dupa epuizarea tuturor cailor de atac interne, sa se adreseze Curtii Europene a Drepturilor Omului. (G.I.)

2 thoughts on “EXCLUSIV! DNA Timisoara a emis un document care ar putea trimite dosarul Politiei Timis la CEDO! VEZI cine a semnat documentul si care-i rolul presedintelui CJT, Titu Bojin, in emiterea acestui „pasaport” pentru justitia europeana!

  1. niciun text legal nu permite dreptul la a adresa intrebari martorilor, sa-l indice ilustrul maestru !

  2. Serios, nu are voie sa adreseze întrebări martorului? Ce prost ești bre, citește mai bine Codul de procedură penală, avocatul are dreptate!

Leave a Reply