FUNCTII SAU BANI! Procurorul general al Banatului, Ion Brasoveanu, vrea o functie de executie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie! Vezi cand are loc concursul de promovare, la care participa inca 11 procurori din Timisoara!

ion_brasoveanu

Nu mai putin de zece procurori de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara isi doresc o avansare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta, s-au inscris la concursul de promovare pe loc in functii de executie, care se va desfasura la sfarsitul lunii in curs, in data de 29 martie.


Paradoxal, printre cei zece candidati care si-au depus dosarele si au fost admisi la aceasta competitie a profesionalismului, la care participa peste 150 de procurori din intreaga tara, se afla si procurorul general Ion Brasoveanu, dar si procurorii generali adjuncti Marius Neculcea si Mioara Violeta Filip.

„Cu siguranta, cei mai multi dintre candidati nu se asteapta la o promovare imediata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa daca vor trece de acest test vor obtine grad profesional de Inalta Curte si vor intra intr-o alta grila de salarizare. Cu alte cuvinte, cei 150 de procurori care s-au inscris la concurs nu se bat, neaparat, pentru o functie la Parchetul General, ci pentru o majorare semnificativa a salariului”, ne-a explicat unul dintre formatorii de la Institutul National al Magistraturii, institutia prin intermediul careia CSM organizeaza acest concurs.

De altfel, cu cateva zile in urma, diferentele salariale dintre procurorii care activeaza la DNA si DIICOT si judecatori a facut obiectul unei discutii tensionate in plenul Consilului Superior al Magistraturii, dupa ce judecatorul Norel Popescu a cerut solutionarea rapida a problemei salariilor din Justitie, iar ex-sefa CSM, Oana Haineala a propus amanarea acestor discutii. Revenind la concursul din 29 martie, trebuie remarcat faptul ca 10 din cei 16 procurori de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, care se pregatesc de examen, isi doresc salarii mai mari. In afara de procurorii din conducere, mai este vorba despre Elena Badica, Lavinia Dumitrescu, Mariana Ivaniuc, Ungur Camelia Miculescu, Adriana Ioana Simu, Silvana Soman si Marius Valentin Trion.

La acestia se mai adauga doi procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care au fost admisi la acest concurs, respectiv Liudmila Floriana Malenovschi Vartolomei si Flavius Cristea. In cazul in care procurorul general Ion Brasoveanu va trece testul cunostintelor cu nota mare, ocupand unul dintre cele 10 posturi scoase la concurs, si va opta pentru avansarea la Parchetul General, mai cu seama ca mandatul sau in fruntea Parchetului de pe langa Curtea de apel Timisoara expira in 15 iulie 2016, unul dintre candidatii cu sanse reale la preluarea acestei functii este, fara indoiala, seful Sectiei Urmarire Penala, Cristian Aurel Lazar… (G.I.)

4 thoughts on “FUNCTII SAU BANI! Procurorul general al Banatului, Ion Brasoveanu, vrea o functie de executie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie! Vezi cand are loc concursul de promovare, la care participa inca 11 procurori din Timisoara!

  1. nu cred ca va avea soarta lui, pt ca este un om cinstit! doar mici reciprocitati cu greii din primarie, dar alea nu se pun

  2. Mai mici, mai mari cam cat un apartament; Dar in schimbul apartamentului ce solutie profitabila a primit Cojo de la geamanul Horica ?

Leave a Reply