Inca un avocat retinut de DNA! Mihaela Farmus a incercat o “operatiune” prin care urma sa obtina anularea unor acte de urmarire penala intocmite de procurori

mihaela_farmus

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a unei avocate acuzate de savarsirea infractiunilor de favorizarea infractorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.


In ordonanta de retinere se arata ca, in zilele de 11 si 12 martie, inculpata  Mihaela Farmus (foto), din Baroul Sibiu, a determinat o persoana sa participe, in substituirea sa, la activitatile de urmarire penala ce urmau sa se desfasoare la sediul DNA, in dosarul 189/P/2012 si sa exercite atributii ale profesiei de avocat, desi cunostea ca aceasta persoana nu detine aceasta calitate.

Mai mult, in scopul crearii unei aparente de legalitate, Mihaela Farmus a emis si o imputernicire avocatiala, prin care a abilitat persoana respectiva sa acorde asistenta juridica la DNA inculpatei Georgia Deaconu, urmarind ca actele intocmite de organele de urmarire penala sa fie lovite de nulitate absoluta, cu consecinta imediata a zadarnicirii urmaririi penale si a intarzierii tragerii la raspundere penala a inculpatei Georgia Deaconu, arestata preventiv intr-un dosar de coruptie. Urmeaza ca, astazi, Curtea de Apel Bucuresti sa se pronunte asupra propunerii de arestare preventiva a avocatei retinuta de DNA. (G.I.)

 

Leave a Reply