JUSTITIE debila! Un muzician din Timisoara a fost internat intr-un spital de psihiatrie de catre un judecator revansard de la Curtea de Apel Timisoara! VEZI despre cine este vorba!

nalu_seuchea

Un fost membru al grupului coral Flores, chitarist boem si compozitor de talent, a fost nevoit sa-si petreaca aproape cinci luni in Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel, in urma unei decizii controversate a justitiei timisorene.


Profesorul de chitara Ioan Seuchea, colaborator al Primariei Timisoara la evenimentele culturale de anvergura, acuza faptul ca internarea sa n-ar fi fost imperativa, insa excesul de zel al unui judecator de la Curtea de Apel Timisoara l-a trimis fortat intr-un salon al spitalului de la Jebel, unde a fost “incartiruit” timp de cinci luni.

Calvarul sau a inceput odata cu agresarea unui politist, in plina strada, dupa ce a avut certitudinea personala ca omul legii l-ar fi urmarit mai multe zile, la cererea tatalui sau. In urma acestui incident, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au solicitat instantelor de judecata, in vara anului trecut, luarea masurii internarii medicale, conform articolului 114 Cod penal si 162 Cod de procedura penala.

Cererea procurorilor a fost respinsa, initial, de instanta de fond, insa apelul procurorilor a fost admis de catre judecatorul Constantin Costea, de la Curtea de Apel Timisoara, care, conform Hotararii 498/2014, a dispus luarea masurii internarii provizorii a faptuitorului.

“Cred ca aceasta decizie se datoreaza, mai mult, dorintei judecatorului de a se razbuna pe avocat, decat probelor din dosar! Adica, e un caz tipic de dosar in care se pierde cu dreptatea in mana, pentru ca judecatorului nu-i place atitudinea si fata avocatului. Situatia e cu atat mai grava, cu cat instanta de fond a respins cererea procurorilor, iar, in general, internarile in spitalele de psihiatrie, ca masuri de siguranta, se dispun doar in cazul criminalilor periculosi, nu a unor indivizi preocupati mai mult de muzica. Nu credeam ca refuzul meu de a accepta o anumita procedura de culise, in urma cu cativa ani, intr-un anumit dosar, nu va fi uitat de judecatorul Constantin Costea si grefiera sa, Carmen Iancu! Din pacate, acum a fost vorba despre libertatea unui om”, ne-a dezvaluit, confidential, avocatul care a facut eforturi sa-si salveze clientul de la internarea ceruta de procurori.

Dupa cinci luni de “arest” spitalicesc, Judecatoria Deta a dispus liberarea pacientului meloman.

“Chiar si ieri am fost la doctor, la policlinica de langa Borcan, si-mi iau medicamentatia prescrisa de doctori. Am stat in spital cinci luni, dar acum sunt bine! Dupa cinci luni, am fost la Judecatoria Deta, iar judecatorii au hotarat sa vin acasa. Acum sunt dispus, din nou, la orice colaborari muzicale”, ne-a precizat Ioan Seuchea.

Nu este exclus ca fostul membru al grupului coral Flores, din care a facut parte si avocatul sau, sa revina pe afisul actiunilor culturale organizate de Primaria Timisoara, dupa ce, in 2010 a cantat in tramvaiul turistic, de Ziua Timisoarei, piesa proprie “Timisoara, I love you!”, iar in 2012, tot de ziua orasului, a fost protagonistul unui moment vocal-instrumental. De asemenea, in anul 1997, la Palatul Copiilor, Nelu Seuchea a infiintat Grupul Alpha Timisoara.

“A fost pentru membrii sai cat si pentru fani un fenomen muzical. In el ne-am regasit bucuria de a canta, de a face excursii si tabere, de a face show-uri in Timisoara si la nivel national. Cred ca amintirea acelor ani ne va umple sufletele de bucurie, a celor care acum sunt inca studenti sau medici, profesori sau ingineri si care au facut parte din grup.Cu totii am trait o experienta unica pe care nu o vom uita!”, spune initiatorul acestui grup… (G.I.)

 

 

2 thoughts on “JUSTITIE debila! Un muzician din Timisoara a fost internat intr-un spital de psihiatrie de catre un judecator revansard de la Curtea de Apel Timisoara! VEZI despre cine este vorba!

  1. Nu stiam unde a disparut de o vreme Nelutu Seuchea! Nu cred ca era obligatorie internarea lui la nebuni, se putea trata si in reteaua spitalelor de afara. Rusine judecatorilor care dispun cum vor de soarta oamenilor

Leave a Reply