SCANDALUL ANRP! Seful ANI, chemat la audieri de procurorii DNA! In cazul extinderii cercetarilor asupra tuturor membrilor comisiilor de despagubire, ar putea fi luati la intrebari si doi judecatori din Timisoara!

 

anrp2

Nimic nu pare sa mai opreasca interesul procurorilor DNA pentru descalcirea intereselor de partid si de stat care au stat la baza retrocedarilor de imobile si despagubirilor de peste un miliard de euro efectuate, in ultimii ani, de Autoritatea Nationala pentru Restitutirea Proprietatilor (ANRP).


Ofensiva anticoruptie in cazul acestei filiere de sifonat bani publici a fost acutizata, azi dimineata, prin aducerea la audieri a sefului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, care, inainte de a fi numit in actuala functie, a facut parte din Comisia de Stabilire a Despagubirilor.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA fac cercetari pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si sunt vizati toti fostii membrii ai  respectivei comisii.

Interesul procurorilor pentru afacerile derulate prin intermediul aceastei institutii a fost starnit de cuantumul urias al despagubirilor platite din bani publici, dar si a unui control efectuat de presedintele ANRP, la cererea Curtii de Conturi, in urma caruia s-a descoperit ca intr-un numar de 94 de dosare in care s-au acordat despagubiri, in perioada 2009 – 2011, valoarea stabilita initial a fost cu 20% mai mare. Mai mult, Corpul de Control al Primului Ministru a descoperit ca ANRP a cordat preferential despagubiri uriase unor bolnavi inventati. Astfel, au avut prioritate persoane care au invocat boli precum lombosciatica, hemoroizi, atacuri de panica, depresie sau colica renala, care, in mod normal, nu sunt foarte grave si nu pun viata in pericol. Aceste asa-zise cazuri exceptionale nu erau sustinute si de documente care sa ateste afectiunile.

“Ei bine, de cateva ore cel putin, opinia publica stie ca Horia Georgescu a impartit si el cascavalul de la ANRP, facandu-se la fel de vinovat ca si ceilalti, implicati in aceasta murdarie, de fraudarea masiva a banului public. Cand procurorii se vor duce mai departe in trecut si vor veni pana in prezent cu investigatiile lor se vor lua, literalmente, cu mainile de cap. Si tocmai de acest personaj, Horia Georgescu, super manjit, s-a folosit premierul Victor Ponta, procedand, asa cum am spus, murdar si duplicitar”, spune jurnalistul Sorin Rosca Stanescu intr-un editorial publicat pe Fcaebook, solicitand procurorilor sa verifice si despagubirile ANRP de dupa 2011.

Reamintim ca, dupa 2011, din Comisia de Stabilire a Despagubirilor au facut parte si trei timisoreni. Este vorba despre judecatorii Lidia Barac si Florin Motiu, ambii de la Curtea de Apel Timisoara, in perioada cand au fost, succesiv, secretari de stat in Ministerul Justitiei, dar si politicianul Ionut Nasleu. Dupa cum Impact Press a mai scris, ultimii doi au facut parte din comisie si au participat la sedinta din 27 iunie 2013, cand s-a votat acordarea unei despagubiri in valoare de aproape 70 milioane de euro nepotului lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, dar si ginerelui presedintelui Traian Basescu, avocatul Radu Pricopie, care s-a trezit in cont cu 10 milioane de euro. In cazul despagubirii acordate lui Radu Pricopie, procurorii DNA au inceput deja o ancheta… (G.I.)

 

One thought on “SCANDALUL ANRP! Seful ANI, chemat la audieri de procurorii DNA! In cazul extinderii cercetarilor asupra tuturor membrilor comisiilor de despagubire, ar putea fi luati la intrebari si doi judecatori din Timisoara!

  1. Felicitări pt articol. Cine nu e atent astăzi vor răspunde. Așteptam continuarea.

Leave a Reply