EXPLOZIV! Fratii Cristescu si Ilie Sarbu, turnati la DNA de fosta eminenta cenusie a PSD, Viorel Hrebenciuc! Acesta incearca sa-si “cumpere” liberarea conditionata!

fratiicristescu

Procurorii DNA sunt pregatiti sa treaca la nivelul urmator in dosarul de sute de milioane de euro privind retrocedarile ilegale de padure din mai multe judete din tara, printre care si Timisul, in conditiile in care fosta eminenta cenusie a PSD, Viorel Hrebenciuc, a constientizat ca omerta nu-l poate aduce mai aproape de liberarea conditionata si a inceput sa colaboreze cu anchetatorii.


Potrivit unor surse de la parchet citate de enational.ro, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, ar avea motive serioase de ingrijorare in aceasta perioada, intrucat accesul procurorilor la secretele senatorului ar fi facilitat chiar de o serie de declaratii date de Viorel Hrebenciuc si de un alt apropiat al sau – directorul Romsilva, Adam Craciunescu, acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat. Mai mult, denunturile lui Viorel Hrebenciuc ar fi fost formulate si impotriva a doi finantatori de marca ai PSD – fratii Marius si Emil Cristescu. Acestia s-ar afla si ei in vizorul DNA pentru fapte de coruptie.

“La ritmul de-a dreptul nebunesc in care lucreaza procurorii anticoruptie, este greu sa ne hazardam la intocmirea unui clasament al favoritilor la intrarea abrupta in malaxorul DNA. Si, totusi, in paralel cu Sorin Oprescu, cunoscatori ai sistemului sunt gata sa bage mana in foc ca principalele <tinte in miscare> pentru procurorii Laurei Codruta Kovesi sunt nimeni altii decat <tatal socru> Ilie Sarbu si protejatii sai, fratii miliardari Marius si Emil Cristescu”, spun jurnalistii de la enational.ro.

viorel-hrebenciuc

iliesarbu

“Fratii Cristescu sunt unii dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania care, pe langa finantarile acordate PSD-ului, le-au asigurat tot necesarul pentru organizarea lucrarilor Comitetului Executiv al PSD la Complexul Arsenal Orastie, unde si premierul si-ar fi petrecut vacante. Cu afaceri infloritoare in domeniul industriei materialelor de constructii, imobiliare, turism si industrie grea, fratii Cristescu controleaza direct, pe langa alte peste 60 de societati comerciale, si holding-ul timisorean Bega Grup, dar si parcul industrial Faur din Bucuresti. Insa, dupa cum sustin surse apropiate anchetei, baza de la care au pornit in afaceri Marius si Emil Cristescu ar fi fost asigurata de tatal acestuia, fost profesor la facultatea de Medicina din Timisoara, institutie unde studentii arabi se bateau sa se inscrie si sa-si ridice diplomele de absolvire. Si, astfel, fratii Cristescu si-au putut permite cumpararea unei prime benzinarii, in localitatea Jimbolia, dupa care, pe vremea embargoului impus Serbiei, au devenit cei mai prosperi oameni de faceri din Banat”, mai sustin jurnalistii bucuresteni. (V.E.)

 

One thought on “EXPLOZIV! Fratii Cristescu si Ilie Sarbu, turnati la DNA de fosta eminenta cenusie a PSD, Viorel Hrebenciuc! Acesta incearca sa-si “cumpere” liberarea conditionata!

Leave a Reply