BREAKING NEWS! Ministrul Tudorel Toader, acuzat ca vrea sa distruga DNA, dupa ce a propus infiintarea unei directii de Parchet speciala pentru anchetarea magistratilor    Politia Timis a operat primele retineri in scandalul dintre clanurile tiganesti de la Lugoj: doi tineri care au distrus un BMW cu topoarele    Suspiciuni de frauda la examenul pentru ocuparea a 20 de posturi de ofiteri organizat de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara    Bucuresteanca Roxana Iliescu, vicepresedintele CJT, ii transmite teleormaneanului Liviu Dragnea ca "Banatu-i fruncea"     Mihai Razvan Ungureanu vizat pentru sefia Serviciului de Informatii Externe    Sondaj hilar lansat pe Facebook de eurodeputatul Maria Grapini, care-si intreaba prietenii daca ar trebui sa-si mai taie din par sau nu

UNIRE! Studentii basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 militeaza pentru reintregirea nationala prin desfasurarea unui steag tricolor de 100 de metri!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

harta

Organizatia Studentilor basarabeni din Timisoara si membrii platformei unioniste Actiunea 2012 vor marca implinirea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania printr-o serie de actiuni aniversare, care vor culmina cu desfasurarea unui imens steag tricolr in lungime de 100 de metri.

Evenimentul care va avea loc in 27 martie, de la ora 17, in centrul Timisoarei si va incepe la bustul Regelui Ferdinand, din Piata Operei, de unde tricolorul imens va fi desfasurat spre Opera si spre strada pietonala. Prin intermediul acestei actiuni, organizatorii doresc sa reaminteasca importanta Unirii Basarbiei cu Romania din 1918 si vor semnala necesitatea reintregirii nationale. Basarabia este prima regiune romaneasca care a revenit la TaraMama, Romania, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni.

In urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS isi arata dorinta de a ocupa Basarabia, facand-o mai tarziu, pe 28 iunie 1940, despartindu-i de romanii basarabeni de Patria-Mama. Chiar daca pactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat, consecintele sale nu au fost reparate. Actiunea 2012 militeaza deschis pentru re-Unirea celor doua state romanesti, Republica Moldova si Romania.

”Tricolorul este cel care a reusit sa ne uneasca de fiecare data, indiferent de situatia geo-politica din cele doua state romanesti. In acest moment, chiar daca suntem doua state diferite, tricolorul este un lucru comun care demonstreaza ca noi suntem acelasi popor, pentru ca ambele state au drept steag tricolorul. Timisoara si Chisinau sunt doua orase care au si ele lucruri in comun, si anume revolutiile din 1989, respectiv 2009”, spune Victor Sarbu, liderul platformei unioniste Actiunea 2012. (M.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: