BREAKING NEWS! Aradeanul Mihai Fifor este noul prim-ministru interimar al Romaniei, dupa ce presedintele tarii nu a fost de acord cu varianta Paul Stanescu    Un agent de politie de la IPJ Timis, prins in flagrant de DGA in timp ce intermedia impacarea partilor dintr-un dosar de lovire sau alte violente    Serviciul Arme, Munitii, Substante Periculoase Timis a deschis o ancheta complexa pentru a identifica braconierul care a impuscat un cormoran    Inspectorul sef al Jandarmeriei Timis, colonelul Nicolae Slev, risca un dosar pentru obstructionarea justitiei, dupa ce a refuzat sa predea o filmare procurorilor militari    Politistul de la DIICOT Timisoara, Nicu Mihaitoaia, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita, a fugit din tara    Fostii magistrati timisoreni Cristian Dacu, Angelina Tufariu si Pompiliu Stanciu au scapat de acuzatiile de trafic de influenta in dosarul politistilor spagari din Arad

CEL MAI BOGAT ROMAN, LA INCHISOARE! Ioan Niculae va sta 2 ani si 6 luni dupa gratii pentru finantarea nelegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Niculae-InterAgro

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Ioan Niculae, patronul Interagro, la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce, in prealabil, instanta de fond il achitase. Judecatorii au dispus si confiscarea sumei de 641.000 lei de la patronul Interagro.

In acelasi dosar, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru infractiunea de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid, pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite.

Conform rechizitoriului, in cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.

Potrivit intelegerii infractionale, sumele de bani urmau a fi furnizate indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica. In acest fel, se disimula destinatia reala a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare finantarea partidelor politic.

In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA).

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca, din cei 1.000.000 euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aproximativ 150.000 euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlata de Ioan Niculae – Interagro SA si SC Insomar srl. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale.

Reamintim ca, in 2003, Ioan Niculae a devenit proprietarul Fabricii de Tigarete Timisoara, in urma unei privatizari extrem de paguboase pentru statul roman a societatii SN Tutunul Romanesc. Pretul platit de Niculae pentru toate fabricile de tigarete din tara a fost de 1,6 milioane de dolari, in conditiile in care doar activele societatii erau evaluate, in 2001, la peste 80 de milioane de dolari. Ioan Niculae este cel mai bogat roman, cu o avere evaluata la peste 1,1 miliarde de euro. (V.E.)

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: