FALS PROCUROR DNA! Un detinut din Penitenciarul Iasi a convins, telefonic, doi primari sa-i dea spaga pentru a stopa cercetarile intr-un dosar penal

procuror-incognito

Un detinut din Penitenciarul Iasi este urmarit penal de DNA dupa ce, in convorbiri telefonice cu doi primari, s-a dat drept procuror DNA si le-a pretins mita pentru a tergiversa cercetarile intr-un pretins dosar penal pe numele celor doi edili.


Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Gigel Popa, detinut in Penitenciarul Iasi, pentru trafic de influenta si introducere de bunuri si obiecte interzise in penitenciar, si fata de Costel Niculae si Ciprian Dinu, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, acestia din urma fiind retinuti.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 3 – 9 aprilie 2015, Gigel Popa, din interiorul Penitenciarului Iasi, a telefonat la doi primari de comuna, recomandandu-se cu numele unui procuror cu functie de conducere din cadrul DNA, si a pretins de la acestia foloase necuvenite pentru a-si folosi influenta referitoare la tergiversarea cercetarilor intr-un pretins dosar penal ce ar fi fost constituit in urma unor denunturi formulate impotriva edililor respectivi si despre care inculpatul pretindea ca erau inregistrate pe rolul DNA.

In perioada respectiva, convorbirile telefonice cu cei doi primari au fost purtate de Popa de pe un telefon mobil, pe care l-a introdus ilegal in penitenciar.

Unuia dintre primari Popa i-a pretins “zece mielusei europeni”, adica 10.000 de euro.

Joi, Ciprian Dinu si Costel Niculae, complici ai pretinsului “procuror DNA”, au fost prinsi in flagrant luand de la primar suma de 10.000 euro, echivalentul in lei, si produse alimentare din carne (10 miei), ei fiind retinuti. (V.E.)

Leave a Reply