PROTEST SUB FELINARELE ROSII! Romancele care practica prostitutia in Cartierul Rosu din Amsterdam au protestat impotriva pierderii locurilor de munca!

prostitutie_olandaRomancele care practica cea mai veche meserie din lume in Cartierul Rosu din Amsterdam au parasit vitrinele si au iesit in strada ca sa-si apere locurile de munca Au luat parte, alaturi de sute de fete, la un protest spontan fata de un plan al Primariei Amsterdam de a le trage storurile. In cursul protestului, l-au prins la inghesuiala chiar si pe primarul  Eberhard van der Laan si l-au facut sa promita ca nu le lasa fara mijloace de subzistenta.
Felicia Anna este una dintre zecile de romance care au venit sa il infrunte pe primar. La Amsterdam, e foarte cunoscuta si mediatizata. Are un blog, este foarte activa pe retelele de socializare si este o activista pentru drepturile prostituatelor. In fata camerei de filmat si-a ascuns identitate, dar nu si indignarea.


Fata in fata cu primarul, Felicia nu s-a lasat intimidata si s-a luptat pentru colegele ei.

Planul de renovare urbana numit “proiectul 1012” urmareste sa transforme casele cu “felinare rosii” in cafenele si magazine. Chipurile, ca sa le protejeze pe fete de traficul de carne vie si de violente. In schimb, ele spun ca primarul vrea doar sa le lase fara locuri de munca.

Zgomotos, dar pasnic, protestul s-a animat cand participantele au invadat cladirea primariei. Edilul a acceptat, in mod solemn, petitia adusa de manifestante si i-a strans mana celei care i-a predat-o si a promis ca va tine seama de solicitarile prostituatelor.

Peste jumatate dintre fetele din Cartierul Rosu sunt romance si bulgaroaice. (V.E.)

Leave a Reply