VERDICT FINAL! Curtea de Apel Timisoara a decis ca Primaria Timisoara a finantat ilegal, cu aproape 8 milioane de euro, echipa de fotbal patronata de afaceristul Marian Iancu! Cei care au semnat si votat asocierea cu Elefantul s-ar putea trezi cu sechestru pe proprietati!

Ciuhandu_Impact

Desi a incercat sa-si angajeze un avocat istet pe ultima suta de metri, care sa faca tot posibilul pentru a castiga disputa cu Curtea de Conturi, care a stabilit ca 31,6 milioane de lei din bugetul public au fost acordati ilegal echipei de fotbal Politehnica, Primaria Timisoara a pierdut procesul care ar putea sa-i lase fara proprietati pe toti edilii orasului din ultimii ani.


Curtea de Apel Timisoara, prin completul format din judecatorii Ruxandra Codrea, Adina Pokker si Stefania Popescu, a decis ca raportul intocmit de catre auditorii Curtii de Conturi este corect, cu alte cuvinte, ca echipa patronata de afaceristul Marian Iancu a fost finantata ilegal de la bugetul local cu aproape 8 milioane de euro. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar si secretarul Ioan Cojocari sau fostul viceprimar Adrian Orza vor fi nevoiti sa gaseasca solutii pentru recuperarea prejudiciului public, in conditiile in care sunt nominalizati ca fiind responsabili de acest “tun” dat bugetului Timisoarei.

De altfel, toti cei care au votat HCL nr.127/20.03.2008, cand s-a aprobat asocierea Municipiului Timisoara cu SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA, pe o perioada de trei ani ar putea fi obligati sa contribuie la recuperarea prejudiciului, nefiind exclus, ca masura asiguratorie, aplicarea de sechestru pe proprietatile celor vinovati. Ulterior, prin HCL nr.177/15.04.2008 s-a modificat contractul de asociere, in sensul in care contributia Municipiului Timisoara la finantarea echipei a fost stabilita la suma de 9 milioane de lei pentru fiecare an de contract.

POLI_IANCU

 

Cum bugetul local a fost la discretia staff-ului Primariei, printr-un act aditional la contract, 024579/14.10.2009, asocierea initiala a fost prelungita pana la 31.12.2012, iar contributia Timisoarei la afacerea fotbalistica a lui Marian Iancu s-a modificat, fiind aprobata o finantare de 2,5 milioane de euro anual.

Paradoxal, printre cei vizati in procesul de recuperare a banilor se afla si actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, care in sedinta votarii celebrei HCL a facut lobby in randul consilierilor locali ai PNL pentru avizarea proiectului. Aceste presiuni au fost acuzate de consilierul Adriana Blaj, intr-o discutie cu viceprimarul Traian Stoia, in care-i dezvaluia ca a fost invitata de cateva ori la DNA si ca este foarte important sa stii ce votezi in plenul Consiliului Local.

In acest context, al presiunilor asupra alesilor locali pentru votarea unor hotarari concepute prin birourile edililor sefi, este de mentionat si iesirea secratarului Ioan Cojocari, la sedinta din data de 3 martie a.c., cand i-a sugerat consilierei Maria Saracan sa voteze hotararea de angajare a unui avocat platit din bani publici, sub pretextul ca “si dumneavoastra sunteti pe lista celor ce au votat asocierea cu Marian Iancu”.

Desi a atras atentia in repetate randuri, in ultimii ani, ca finantarea echipei de fotbal Poli Timisoara din bani publici este ilegala, avocata Carmen Obirsanu nu prea a fost luata in serios de mai-marii orasului.

cojocari_impact

 

“De acum sapte ani am tot spus ca finantarea unei echipe private din bani publici este ilegala! Nu m-a ascultat nimeni! Acuma, Curtea de Conturi si instantele de judecata mi-au dat dreptate, dar sa vedem daca mai au de unde recupera prejudiciul de aproape opt milioane de euro. Ar trebui ca o parte din acest prejudiciu sa fie recuperat si de la DNA, pentru ca a tinut dosarul asta la dospit pana in ultimul moment. Eu nu am nimic de castigat din aceasta disputa, dar este moral ca banii dati lui Iancu sa fie recuperati de la slehta care a condus Primaria Timisoara atatia ani. Banii ar trebui sa se impute de la cei vinovati, de la cei care au votat asocierea cu Iancu, inclusiv de la actualul primar Nicolae Robu, care n-a catadicsit sa inscrie Primaria Timisoara la masa credala a firmei lui Marian Iancu, aflata in insolventa, pana nu am amenintat public ca voi face plangere penala”, ne-a declarat avocata Carmen Obirsanu, convinsa ca in aceasta afacere din bani publici exista, in cel mai fericit caz, o serie de infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave… (G.I.)

 

 

 

One thought on “VERDICT FINAL! Curtea de Apel Timisoara a decis ca Primaria Timisoara a finantat ilegal, cu aproape 8 milioane de euro, echipa de fotbal patronata de afaceristul Marian Iancu! Cei care au semnat si votat asocierea cu Elefantul s-ar putea trezi cu sechestru pe proprietati!

  1. “Ar trebui ca o parte din acest prejudiciu sa fie recuperat si de la DNA, pentru ca a tinut dosarul asta la dospit pana in ultimul moment.”
    Dna Obârsanu are valoroase idei onirice şi desebit de interesante. La data de 27 martie 2008, Tamas (Tomi) SCHIFFBECK a fost numit în funcţia de procuror în cadrul DNA, Serviciul Teritorial Timişoara şi delegat, la aceeaşi dată, în funcţia de procuror şef al serviciului, funcţie în care a fost reinvestit la 25 iunie 2012, cam pe atunci când mandatul lui Ciuhandu se încheiase liniştit. Nici nu are importanţă faptul că dna Monica, cumnata lui Tomi, a fost (este) grefieră la Tribunalul Timiş. E important însă faptul că încă din anul 2011, un grup de gazetari timişoreni ridica următoarea problmeă, în scris: “Unde lucrează fratele lui Tamas? Exact în Primărie! Îl cheamă Adrian Schiffbeck, fost ziarist la “Timpolis, şi este consilier în cadrul Direcţiei Comunicare. Chiar aşa, l-ar lăsa Tamas pe Adrian să muncească cot la cot cu toţi corupţii din oraş? Nu l-ar lăsa. Deci e clar că DNA-ul nu prea va deranja Primăria. Eventual aşa, să arate că se află în treabă.” Ştie dânsa, dona Obârşanu, ce ştie, dar să o spună până la capăt…

Leave a Reply