BREAKING NEWS! Primaria Timisoara intentioneaza sa desfiinteze un liceu vechi de 50 de ani, Colegiul Tehnic "Ion Mincu", pentru a nu mai plati chirie si a face economie la buget    Politistii locali au prins patru tineri care fumau canabis intr-o masina parcata pe strada Campului, in zona Uzinei de apa    Concursul pentru functia de manager la Spitalul Judetean Timisoara s-a anulat, dr. Marius Craina prelungindu-si mandatul    Pensiunea Rafa, din Dudestii Noi, distrusa aproape in totalitate de un incendiu violent ale carui cauze inca nu se cunosc    Prezentari de roboti si alte dispozitive, in zilele de 23 si 24 noiembrie, in holul Facultatii de Electrotehnica din Timisoara    Tribunalul Cluj a decis eliberarea conditionata din inchisoare a fostului ministru al Tineretului din timpul guvernarii PD-L, Monica Iacob Ridzi

ALEGERI IN BAROUL TIMIS! 21 de avocati cer votul colegilor pentru a face parte din Consiliul Baroului! Printre candidati se afla si avocatul care emite teorii despre antijurnalism si “euthanasierea” cainelui de paza al democratiei

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

barou_timis

Avocatii din Baroul Timis sunt chemati la vot, maine, pentru a-si alege reprezentantii in Consiliul Baroului, Comisia de Disciplina si Comisia de Cenzori.

Pana in prezent, si-au anuntat intentia de a ocupa o functie in organismele de conducere ale avocaturii timisene doae  21 de candidati, adica sub 3% din totalul membrilor, ceea ce conduce la ideea ca pe aparatorii din justitia banateana nu-i prea intereseaza cine-i conduce, atata vreme cat is disciplinati si-si platesc cotele la timp.

Printre cei 21 de candidati care-si doresc o functie in staff-ul avocaturii locale se regasesc cateva nume grele ale Baroului Timis, dar si avocati, carora nu le vom da numele, recunoscuti pentru “jocul” la doua capete sau colaborarea excesiva cu organele de ancheta.

Asadar, n-ar fi exclus ca din viitorul Consiliu sa faca parte, spre exemplu, avocatii Lavinia Tec si Cristian Clipa, conferentiari la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, in conditiile in care vor fi votati de fostii studenti, dar sunt asteptate voturi si pentru Ionut Pasca, Adina Izgirean, Cristian Banda, Anton Iuhasz, Calin Bot, Claudiu Ilcau, Laura Martonosy sau Mihaela Onita Marsu.

cristi_clipa

 

De asemenea, fiul fostului deputat Valeriu Tabara si sotul fostei campioane olimpice Simona Amanar, Cosmin Tabara Amanar, isi doreste un loc in Comisia de Disciplina, la fel ca Adina Maria Socol si Ionut Pasca. In conditiile in care pentru Comisia de Cenzori nu s-a depus nicio candidatura, iar pentru Comisia de Disciplina s-au inscris doar trei avocati, pe sapte locuri, perioada inscrierilor s-a prelungit cu cateva zile, in speranta ca, din cei aproape 800 de membri ai Baroului Timis, vor opta pentru munca in folosul breslei mai multi candidati.

“Buletinele de vot vor fi tiparite de Baroul Timiș, continand numele candidatilor. In cazul alegerilor pentru Consiliul Baroului, fiecare alegator va incercui maxim 10 candidați, din totalul de 21. Incercuirea se va face asupra numarului de ordine al fiecarui candidat. Incercuirea a mai mult de 10 candidati, precum si neincercuirea niciunui candidat, atrage anularea buletinului de vot. In cazul alegerilor pentru Comisia de Disciplina, fiecare alegator va incercui maxim 7 candidati, iar in cazul alegerilor pentru Comisia de Cenzori, fiecare alegator va incercui maxim 3 candidati, din totalul candidatilor”, se arata in comunicatul explicativ al procedurii de organizare si votare a Adunarii Generale Elective a Baroului Timis.

Si pentru ca profesiile liberale sufera la capitolul transparenta, iar avocatura nu face nota discordanta, trebuie sa spunem ca nu toti avocatii inteleg rolul si rostul presei intr-un stat democratic. Tocmai de aceea, dupa ce a pierdut alegerile pentru functia de decan, la sfarsitul anului 2012, prodecanul Baroului Timis, Cristian Clipa, se intreba retoric intr-o postare pe o retea de socializare daca, nu cumva, cainele de paza al democratiei, presa, ar trebui euthanasiat… (G.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: