INCA UN AVOCAT ARESTAT! Procurorii DNA au retinut o avocata care a introdus in penitenciar, pentru concubin, telefoane mobile si bauturi alcoolice! “Viata trebuie traita cu bune si rele si toate incercarile au rolul de a ne cali!”

Mihaela_Scafaru_Impact

Procurorii DNA au decis retinerea pentru 24 de ore a unei avocate din baroul clasic, urmand sa o prezinte in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva, dupa ce au prins-o ca si-a ajutat concubinul, aflat la inchisoare, sa introduca in penitenciar telefoane mobile si bauturi alcoolice.


Alina Mihaela Scafaru, avocat in cadrul Baroului Vaslui, este acuzata de savarsirea infractiunilor de complicitate la dare de mita si complicitate la introducerea in mod ilicit de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GSM, modem de Internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar, in scopul folosirii lor de catre detinuti.

“La data de 23 aprilie 2015, inculpatul Rotariu Florin a promis suma de 1.000 euro (promisiune reiterata la data de 24 aprilie 2015) unui agent de penitenciar din cadrul Penitenciarului Iasi, pentru ca acesta din urma sa introduca ilicit in incinta unitatii de detentie, bunuri (un numar de opt aparate telefonice mobile, un incarcator de telefon si o cantitate neprecizata de bauturi alcoolice) interzise la introducerea in penitenciar, disimulate in produse alimentare.La data de 26 aprilie 2015, inculpata Scafaru Mihaela – Alina, avocat, in baza intelegerii prealabile cu inculpatul Rotariu Florin (concubinul acesteia) a remis inculpatului Craiu Aurel suma de 1.000 euro si bunurile mentionate mai sus, in scopul inmanarii acestora agentului de penitenciar, in numele inculpatului Rotariu Florin, lucru care s-a si intamplat in cursul aceleiasi zile. Ulterior, in cursul zilei de 27 aprilie 2015, bunurile respective au ajuns in posesia inculpatului Rotariu Florin”, se arata in referatul procurorilor.

In acelasi dosar a fost retinut si agentul de penitenciar Aurel Craiu, sub acuzatia de dare de mita si complicitate la introducerea bunurilor in unitatea de detinere, iar actiunea penala s-a pus in miscare si fata de detinutul Florin Rotariu, care este acuzat de dare de mita si instigare la introducerea obiectelor IT si bauturilor in penitenciar. Curtea de Apel Iasi a em,is mandate de arestare pentru 30 de zile. “Dragii mei, viata trebuie traita cu bune si cu rele si toate incercarile au rolul de a ne cali!”, scria Mihaela Scafaru, in urma cu cateva zile, pe o retea de socializare… (V.E.)

 

One thought on “INCA UN AVOCAT ARESTAT! Procurorii DNA au retinut o avocata care a introdus in penitenciar, pentru concubin, telefoane mobile si bauturi alcoolice! “Viata trebuie traita cu bune si rele si toate incercarile au rolul de a ne cali!”

Leave a Reply