EXPLOZIV! Inspectorii de la Antifrauda au suspendat activitatea unui magazin de pateuri Fornetti care apartine sotiei fostului sef al Garzii Financiare Timis! Se vorbeste despre plata unei polite mai vechi!

forneti 21

Pe ultima suta de metri, inainte de intrarea in vigoare a modificarilor legislative care mai tempereaza elanul inchizitorial al ANAF, inspectorii Directiei Regionale Antifrauda Deva au mai facut o “victima” celebra in Timisoara.


Un magazine de pateuri Fornetti, aflat la parterul centrului comercial Iulius Mall, a fost inchis temporar de catre oamenii trimisi in teren de Adrian Voicu, seful combaterii evaziunii fiscale din vestul tarii, in urma unui control sumar in timpul caruia s-au descoperit anumite nereguli.

Poate acest nou succes in lupta impotriva economiei subterane ar fi trecut neobservat de catre comerciantii din Mall, mai cu seama ca au mai fost inchise si alte unitati comerciale, daca acel punct de vanzare al pateurilor Fornetti nu ar fi apartinut sotiei unui important finantist din Timis. Nicoleta Frugina este sotia fostului director cordonator al Garzii Financiare Timis, Florin Frugina, iar aceasta sanctiune venita pe ultima suta de metri a actualei legislatii, care permite ANAF sa suspende imediat activitatea unei firme gasite in neregula, este pusa pe seama unei anumite revanse a fostului comisar Adrian Voicu impotriva fostului sau sef.

“Noi am aflat cu surprindere ca magazinul de Fornetti a sotiei lui Florin Frugina, fostul sef al Garzii Financiare, a fost inchis! Trecand peste bunele intentii ce tin de combaterea evaziunii fiscale, nu am putut sa trecem peste faptul ca magazinul apatine sotiei unui finantist care, nu cu mult timp in urma, a fost seful lui Adrian Voicu. Noi nu ne amintim ca Frugina sa se fi comportat urat cu Adi Voicu in timpul mandatului sau – poate se astepta sa fie aparat in momentul in care a fost dat afara de la Garda Financiara in urma unui control discretionar efectuat la un chiosc a lui Alin Popoviciu de la Gara de Nord -, insa, de cand a revenit inapoi, ca sef al Antifraudei, Voicu a tot incercat sa plateasca polite”, ne-a dezvaluit unul dintre fostii comisari ai Garzii Financiare.

In ciuda incercarilor noastre, nu am reusit sa aflam si opinia finantistului Florin Frugina vizavi de acest incident, insa, vineri dupa amiaza, in jurul orei 17, in momentul vizitei noastre la Mall, magazinul Fornetti era inchis, insa afisul ANAF fusese inlaturat. (V.E.)

 

Leave a Reply