ACUZATII PENALE LA OCPI TIMIS! Directorul Arthur Ursu, reclamat la Parchet de catre ANI, dupa ce inspectorii Integritatii au descoperit ca acesta si-a numit sotia, ilegal, intr-o echipa de proiect! VEZI cati bani a castigat sotia lui Arthur Ursu din acest proiect!

arthur_ursu_impact

Directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis, Arthur Ursu, fost director general al ANCPI, a fost depistat de catre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate de conflict de interese, motiv pentru care ANI a sesizat parchetul.


“Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie penala de catre Ursu Marius-Arthur, fost director general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.), intrucat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat un numar de 5 acte, constand in ordine si referate prin care acesta a numit-o pe sotia sa ca membra a echipei de proiect cu titlul <Proprietatea imobiliara – fundament pentru politici nationale si europene>, pe de o parte, respectiv, prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial prin prisma veniturilor de natura salariala, in suma de 3.120 Lei, obtinute de catre sotia acestuia in urma participarii in echipa proiectului sus-mentionat, pe de alta parte” se arata intr-un comunicat al ANI.

In aceste conditii, Agentia a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 6, Bucuresti, “in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Ursu Marius-Arthur a infractiunii de conflict de interese”.

Potrivit articolului 301 din Noul Cod Penal, “fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda sau pentru un afin pana la gradul II inclusiv se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”. ANI mai precizeaza ca persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare.

Reamintim ca, la sfarsitul anului trecut, deputatul timisorean Niculae Mircovici a fost condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce instanta de judecata a confirmat acuzatia de conflict de interese in care a fost gasit de ANI. Mircovici si-a angajat sotia la biroul parlamentar, iar in baza acestui contract sotia a obtinut venituri de peste 20.000 de lei. (G.I.)

Leave a Reply