CAPTURA DE DROGURI! 70 de kilograme de cocaina neagra capturata la Timisoara de la patru traficanti de origine venezueleana! Valoarea drogurilor pe piata neagra depaseste suma de 7 milioane de euro!

 

Politistii si procurorii Police seize four ton shipment of cocaineDIICOT au confiscat, miercuri dimineata, la Timisoara, aproximativ 70 de kilograme de cocaina neagra de la patru persoane de origine venezueleana, traficantii fiind ridicati de anchetatori si dusi la Bucuresti pentru audieri.


Potrivit unor surse judiciare, transportul de cocaina trebuia sa treaca initial prin portul Constanta, dar dupa ce autoritatile judiciare germane au intrat pe firul operatiunii, traficantii au modificat traseul si drogurile au trecut prin vama Otopeni, de unde au fost duse mai departe la Timisoara, unde s-a facut captura. Drogurile, ascunsein corpuri de mobilier incarcate intr-un container, aveau ca destinatie finala Spania. Anchetatorii au folosit flexuri pentru a taia corpurile de mobilier si a recupera cocaina.

In urma operatiunii, anchetatorii au prins patru persoane de origine venezueleana, una dintre acestea fiind casatorita cu o romanca. Cei patru suspecti urmeaza sa fie dusi la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala din Bucuresti, pentru a fi audiati in legatura cu provenienta cocainei si filiera pentru care operau.

Potrivit surselor citate, cocaina neagra este un drog foarte rar, pana in prezent anchetatorii neputand estima valoarea celor aproximativ 70 de kilograme de droguri capturate. In conditiile in care un kilogram de cocaina pura costa, pe piata neagra, aproximativ, 100.000 de euro, se poate deduce ca captura de la Timisoara valoreaza peste 7 milioane de euro. Prima captura de cocaina neagra, in Columbia, a avut loc in 2009, cand politistii au descoperit 15 pachete de astfel de droguri ascunse in rezervorul unei masini.

Potrivit unui raport privind consumul de droguri in Romania, cel mai consumat este canabisul (1,6%), urmat de ecstasy (0,7%), heroina (0,3%) si cocaina (0,3%). Canabisul si ecstasy sunt consumate cu predilectie de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 34 de ani, majoritatea de sex masculin, cu precadere din regiunea Bucuresti/Ilfov si Vestul tarii. Cea mai mica varsta declarata de un respondent pentru debutul in consumul de canabis a fost de 14 ani, iar media varstei de debut a fost 22 de ani, se arata in raport. (G.I.)

 

Leave a Reply