DOSARUL POLITIEI TIMIS! Fostul sef al Serviciului Politie Rutiera, Marcel Craciunescu, si primarul Recasului, Pavel Teodor, inca 30 de zile in arest la domiciliu! Instanta a admis cererea procurorilor DNA de prelungire a masurii restrictive!

Marcel-Craciunescu

Ultimii inculpati din dosarul Politiei Timis aflati in stare de arest, fostul sef al Serviciului Politie Rutiera, comisarul sef Marcel Craciunescu, si primarul orasului Recas, Pavel Teodor, inca nu au reusit sa convinga instantele de judecata sa-i puna in libertate sau macar sa-i consemneze sub control judiciar.


Ultima cerere de inlocuire a arestului la domiciliu cu o masura mai blanda a fost respinsa de Tribunalul Timis, instanta care, totodata, a admis si cererea procurorilor DNA de prelungire a arestului la domiciliu cu inca 30 de zile. Cei doi inculpati au atacat decizia judecatorilor cu contestatie, care va fi judecata de Curtea de Apel in data de 21 aprilie.

Potrivit DNA, Marcel Nicusor Craciunescu, singurul inculpat acuzat de acte de coruptie, in calitate de sef al Serviciului Rutier Timis, a pretins si a primit, in martie 2014, de la Cosmin Bledea si Vasilica Girbaci, pentru a propune avansarea acestora in grad profesional inainte de termen, doua seturi (opt bucati) jante Mercedes Clasa E si anvelope pentru autoturismul personal. In 25 martie 2014, conform celor promise de catre Craciunescu, cei doi au fost avansati la gradul profesional urmator, respectiv acela de comisar de politie.

De asemenea, la sfarsitul anului 2013 – inceputul anului 2014, Craciunescu a pretins si a primit de la doi agenti de politie un set de anvelope (patru bucati), pentru autoturismul marca Mercedes ML, apartinand sotiei sale, si un televizor LCD, potrivit DNA. Dupa remiterea acestor bunuri, unul dintre agenti a fost mutat, conform dorintei sale, la Compartimentul Accidente Grave din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, iar celalalt a scapat nesanctionat pentru abaterile constatate in activitatea sa, ca urmare a unui control. (G.I.)

 

Leave a Reply