JUSTITIA BATEI LA TIGANI! O rafuiala publica intre clanurile Carpaci si Novacovici din Timisoara s-a incheiat cu oase zdrobite la un gagiu atacat in plina strada si doi mardeiasi trimisi in judecata de procurori

agresori tigani

La aproape trei ani de la o rafuiala publica dintre doua clanuri tiganesti din Timisoara, care s-a lasat cu masini distruse si picioare rupte, Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a reusit sa-i identifice pe autorii scandalului si sa-i trimita in judecata.


Este vorba despre doi reprezentanti ai clanului Carpaci, respectiv Calin Carpaci si Ioan Boti, care sunt acuzati de comiterea infractiunilor de lovire si alte violente, distrugere si tulburarea linistii si ordinii publice.

Din probele administrate de procurori s-a stabilit ca, in dimineata zilei de 8 august 2012, in jurul orei 08,35, in timp ce se aflau in incinta unei piete din timisoara, cei doi inculpati, inarmati cu bate de baseball, s-au napustit asupra lui David Novacovici, caruia i-au aplicat mai multe lovituri violente peste tot corpul, cauzandu-i leziuni care au necesitat 75 de zile de ingrijiri medicale. In aceleasi imprejurari, precizeaza procurorii in rechizitoriu, au distrus si autoturismul partii vatamate.

Conflictul dintre cele doua familii, Carpaci si Novacovici, mocnea de mai multi ani, au declarat martorii in timpul anchetei, si totul ar fi pornit de la o suma de bani imprumutata cu camata. Este vorba despre 2.000 de euro, care in timp, cu dobanzile la purtator din ce in ce mai mari, ar fi ajuns la 30.000 de euro. Asta a sustinut una dintre cele doua familii, in timp ce partea rivala a acuzat faptul ca tot scandalul a pornit de la faptul ca nu au vrut sa plateasca taxa de protectie.

tigan_batut_tata

 

“Ei tot ne ameninta pe noi! De sase ani dureaza asta! De ce ne ameninta, ca n-am dat in cap la nimeni, n-am omorat pe nimeni!”, a declarat, imediat dupa scandal, unul dintre membrii clanului Carpaci, in timp ce tatal lui David Novacovici a reclamat amenintarile fatise. “M-au amenintat ca-mi dau dintii afara din gura, ca o sa ma prinda si pe mine intr-o dimineata, cand duc copiii la scoala! Sunt periculosi, au bate in masini, acuma-s si mai multi, le-au venit intariri din Germania. I-au dat multe lovituri peste picioare, copilul meu o avut rupte o mana si un picior. Acuma, in picioru’ stang are tije de metal”, s-a plans bastanul clanului Novacovici, in timp ce sotia victimei, Mariana Novacovici, a amenintat ca-si da foc. “O sa-mi iau copiii, imi iau si niste benzina, ma duc in fata Catedralei si-mi dau foc! Am trei copii, nu mai putem trai asa!”… Dosarul 11661/325/2015 se afla pe rolul Judecatoriei Timisoara si, in cazul in care vor fi gasiti vinovati, cei doi agresori risca pedepse de pana la cinci ani de inchisoare. (V.E.)

 

Leave a Reply