MARTOR DE LUX! Fostul procuror timisorean Ciprian Nastasiu a fost audiat de DNA in dosarul de trafic de influenta ce viza revocarea condamnarii lui Omar Hayssam! Inainte de 2000, Nastasiu l-a acuzat pe fostul sef de la “Doi s’un sfert” Timisoara ca i-a compromis o ancheta de trafic de droguri!

nastasiu_impact

Fostul procuror timisorean Ciprian Nastasiu, care in 2006 a cerut eliberarea din arest preventiv a sirianului Omar Hayssam, si fosta judecatoare Sofica Dumitrascu, care pe vremea cand activa la Curtea de Apel Bucuresti a dispus eliberarea lui Omar Hayssam din arest preventiv pe motive de boala, au fost citati la DNA in calitate de martori in dosarul de trafic de influenta al doctorului Mohamad Yassin.


Acesta este cel pe care Traian Basescu l-a trimis personal in Irak in cazul rapirii jurnalistilor romani si care a preluat cea mai mare parte a averii lui Omar Hayssam.

Fostii magistrati, in prezent avocati, au fost audiati de procurori la doar o zi dupa ce, luni, a facut declaratii la DNA si unul dintre cei trei jurnalisti rapiti in Irak, Ovidiu Ohanesian.

“Am venit pentru ca m-au chemat ca martor. M-au intrebat date despre domnul Mohamad Yassin si le-am povestit cam in ce imprejurari l-am cunoscut si ce s-a intamplat in dosarul rapirea din Irak si in dosarul Armanentul, unde Mohamad Yassin era parte si unde totul s-a secretizat. Ca urmare, le va fi foarte greu anchetatorilor sa gasesca ce ii intereseaza, pana cand nu se desecretizeaza cele doua dosare. Au secretizat crima organizată din care fac parte personaje pe care le vedeti, din cand in cand, ca mai apar la televizor. Dosarul care va zgudui Romania din temelii este ‘Armamentul’. Acolo veti gasi trafic de influenta, terorism, trafic cu armament, trafic cu tigari si modul in care oamenii astia au facut tranzactii intre ei. S-a ajuns sa se lucreze cu institutiile statului in cel mai rau mod posibil. I-am spus doamnei procuror ca inainte de toate este necesara declasificarea celor doua dosare”, a spus Ohanesia la iesirea de la DNA.

Nu la fel de volubili au fost si cei doi magistrati invitati azi in fata procurorilor, acestia rezumandu-se sa spuna doar ca au fost audiati in calitate de martori. Doctorul Mohamad Yassin a fost arestat la inceputul lunii aprilie pentru trafic de influenta, pe motiv ca ar fi cerut de la doi denuntatori suma de 2 milioane de euro, promitand ca va interveni pentru a desfiinta sentinta prin care Omar Hayssam a fost condamnat la 23 de ani de inchisoare pentru terorism. Alaturi de Mohammad Yassin a fost retinut un alt afacerist apropiat de Omar Hayssam, Tahli Fadel, acuzat de complicitate la trafic de influenta. “In perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, in mod direct si prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denuntatori, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalandu-se de influenta exercitata asupra organelor judiciare, in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare aplicate unui condamnat, si el denuntator in cauza, cu consecinta punerii in libertate a acestuia din urma”.

Revenind la Ciprian Nastasiu, fost procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, trebuie sa spunem ca acesta a fost sanctionat disciplinar cand activa in structura centrala a DIICOT pentru neglijenta cu care a instrumentat dosarul Hayssam, in conditiile in care sirianul, dupa ce a fost pus in libertate la cererea procurorului, a reusit sa fuga din tara la bordul unul vas. Ulterior, lui Ciprian Nastasiu s-a revocat detasarea la DIICOT si a fost trimis inapoi la Timisoara. In acel moment, magistratul a refuzat sa revina in orasul de pe Bega si a demisionat din magistratura. Intrucat nu a fost primit in Baroul Bucuresti fara examen, a invatat si s-a prezentat la examenul pentru intrarea in profesie, actualmente activand ca avocat.

In anul 2009 a publicat cartea “Pradarea Romaniei”, in care a facut dezvaluiri despre relatia lui Omar Hayssam cu Traian Basescu. In perioada cand activa ca procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Nastasiu l-a acuzat public pe fostul sef de la UM 0965 Timisoara (Serviciul de informatii Doi s’un sfert), col. Vasile Staicu, de deconspirare a unor date cu caracter secret dintr-un dosar de trafic de droguri si, in acest fel, i-ar fi compromis o ancheta de anvergura. La putin timp de la acest scandal, procurorul a fost transferat cu delegatie la Parchetul General si i-au fost repartizate dosare extrem de mediatizate, cum a fost si cazul Omar Hayssam… (G.I.)

 

Leave a Reply